Angelina Jolie és Mike Leigh új filmjét is vetítik a Torontói Filmfesztiválon

Angelina Jolie

Angelina Jolie új filmjét, egy Bruce Springsteenről szóló dokumentumfilmet és Mike Leigh Hard Truth című tragikomédiáját is vetítik a szeptemberi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) – jelentették be a szervezők.

Alessandro Baricco Vértelenül című regénye nyomán Jolie Olaszországban Salma Hayek és Demián Bichir főszereplésével forgatta Without Blood című új filmjét, amely a kanadai fesztiválon debütál. A Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band a világhírű zenész turnéját dolgozza fel. Leigh pedig, aki hat év után először jelentkezik új filmmel, ismét Marianne Jean-Baptiste-tal dolgozott, akivel az Arany Pálma-díjas Titkok és hazugságokat is forgatta.

A fesztivál további világpremierjei között szerepel Gia Coppola The Last Showgirl című produkciója Pamela Anderson, Jamie Lee Curtis, Dave Bautista és Kiernan Shipka közreműködésével, valamint Rachel Morrisonnak, a Mudbound Oscar-jelölt operatőrének rendezői bemutatkozása, a The Fire Inside, amely az első olimpiai aranyérmes női bokszoló történetét idézi fel. A film forgatókönyvét a Holdfény Oscar-díjas forgatókönyvírója, Barry Jenkins írta.

A fesztivál műsorra tűzi a Heretic című thrillert Hugh Grant főszereplésével, Edward Burns Millers in Marriage című házassági drámáját Minnie Driverrel és Morena Baccarinnal, David Mackenzie Relay című thrillerjét Riz Ahmeddel és Lily Jamesszel, valamint az Unstoppable című sportdrámát is, amelynek producere Ben Affleck, a női főszerepben pedig Jennifer Lopez látható. A film Anthony Robles, az egy lábbal született birkózóbajnok útját mutatja be Jharel Jerome alakításában.

Bár a velencei és telluride-i fesztivál műsorát még nem hozták nyilvánosságra, a kanadai szervezők ígérete szerint ha nem is világpremierként, de a torontói közönség is láthatja majd Edward Berger Conclave című pápás thrillerjét Ralph Fiennesszal a főszerepben.

A TIFF programjában a korábbi bejelentés szerint The Wild Robot (A vad robot) című animációs film, a Marielle Heller rendezésében Amy Adams és John Crowley főszereplésével készült Nightbitch, a We Live In Time című románc Andrew Garfielddel és Florence Pugh-val, a Nutcrackers című vígjáték Ben Stillerrel, az Elton John: Never Too Late című életrajzi dokumentumfilm, valamint Ron Howard Eden című túlélőthrillere is szerepel.

A fesztiválon a májusi cannes-i filmmustra kedvenceiből válogatva bemutatják még Sean Baker vígjátékát, az Anorát, valamint Paul Scrader Oh, Canada és Jacques Auiard Emilia Pérez című filmjét is, továbbá vetítik a Sundance filmfesztiválon debütált Will &Harper című dokumentumfilmet Will Ferrell-lel.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 5. és 15. között rendezik meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?