Pálffy még nem döntött

Tíz nappal a budapesti nemzetközi jégkorongtorna előtt keretet hirdetett František Hossa, a szlovák válogatott vezetőedzője. A 22 játékosból csupán heten hokiznak az ST Extraligában, a többiek idegenlégiósok. A trénerrel a tegnapi sajtótájékoztató után beszélgettünk.

A budapesti tornán más összeállítású szlovák csapat korcsolyázik majd ki a jégre, mint a pőstyéni Loto-kupánČTK-felvételA magyar fővárosban merő-ben más csapatot küld jégre, mint a decemberi, pőstyéni Loto-kupán. Miért?

Az új évben elkezdődött a világbajnoki felkészülés második szakasza, s hajrázik a csapatépítés. Minden jelöltet ki szeretnék próbálni, csak azok a korongozók kerülhetnek a bővebb vb-keretbe, akik mind a válogatottban, mind pedig a bajnokságban megállják a helyüket.

Az idősebb fia, Marián, valamint Chára nem utazik Budapestre, sőt, Zedník sincs a keretben...

Ők korábban jó teljesítményt nyújtottak, ezért most pihenhetnek. Áprilisban hét előkészületi meccs vár ránk, akkor majd játéklehetőséget kapnak ők is.

Mindenki igent mondott a kiszemelt hokisok közül?

Uram a korábbi makacs sérülése miatt kérte, hogy most pihenhessen; Murín kapus viszont azt mondta, a budapesti tornára nem megy, de a bécsi vb-n ott szeretne lenni. Ilyen hozzáállással aligha lesz a keret tagja. Róbert Petrovický nagyon örült, hogy újra címeres mezben játszhat, svájci klubja nem akarta elengedni, hosszas huzavona után azonban sikerült megegyeznünk. Voltak olyan játékosok is, akiket a klubedzők formahanyatlás miatt nem javasolták, hogy szerepeljenek a válogatottban.

Megnevezné őket?

Csak annyit árulhatok el, hogy a kassai gárdában és a cseh Extraligában korongoznak. Azt viszont örömmel elújságolom, hogy a csapatkapitány, Miroslav Šatan a budapesti viadal nyitónapján 100. alkalommal szerepel majd címeres mezben.

Az utóbbi időben elég sokat foglalkoztak az újságok Žigmund Pálffyval. Vele mi van?

Nem igaz az a hír, hogy megromlott volna a kapcsolatunk, telefonon elég gyakran beszélünk. Žigo még gondolkodik, s a magyarországi tornát követően dönti el, hátat fordít-e válogatottnak vagy nem. Többször is mondtam neki, nagy szükség van rá, túl korai lenne a búcsú. Két hét múlva mindenre választ kapunk.

Mit lehet tudni az ellenfelekről?

Az ugyancsak a bécsi vb-re készülő kanadaiak és a németek is több NHL-ben szereplő hokissal utaznak Budapestre. A házigazda magyarokat sem lehet lebecsülni, természetesen nem felejtettük el, hogy nem is olyan régen éppen minket tréfáltak meg.

Két hónap múlva véget ér a bajnokság, és kezdetét veszi a vb-felkészülés utolsó szakasza. Áprilisban milyen ellenfelekkel mérkőzik a szlovák csapat?

Egyaránt kétszer játszunk a csehek, a lettek és a svédek, egyszer pedig a dánok ellen.

KERETEK A BUDAPESTI TORNÁRA

SZLOVÁKIA: Križan (Zvolen), Staňa (Södertälje)–Čierny (Zvolen), Štrbák (CSZKA Moszkva), Višňovský (Slovan), Suchý (Poprad), Majeský (Sparta), Smrek (Wolfsburg), Stehlík (Trenčín), Starosta (Nyizsnyekamszk)–Šatan (Slovan), Stümpel (Slavia), Országh (Zvolen), Marcel Hossa (Mora), Čiernik (Wolfsburg), Nagy (Mora), Bartečko (Dinamo Moszkva), Kukumberg (Nyizsnyekamszk), Petrovický (Zürich Lions), Radivojevič Lulea), Pucher (Znojmo), Pavlikovský (Mora).

MAGYARORSZÁG: Szuper, Halmosi (mindkettő Dunaújváros), Budai (Alba Volán), Bernei (Újpest)–Kangyal, Tőkési, Svasznek, Sille (mind Alba Volán), Szélig, Horváth, Tokaji, Lencsés (mind Dunaújváros), Holló, Székely (mindkettő Ferencváros), Hetler (Újpest)–Palkovics, Ocskay, Majoross, Gröschl, Csibi, Szuna, Rajz, Fodor, Borbás, Kovács, Kiss (mind Alba Volán), Ladányi, Sándor, Erdősi, Peterdi, Vas (mind Dunaújváros), Hoffmann (Ferencváros), Vas (Halmstad), Fekete (Graz) (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?