Növelni az önbizalmat

Budapest. Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya fejében már kialakult az a szűk, 26 fős keret, amelyre a világbajnoki selejtezőkön a továbbiakban számít.

Budapest. Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya fejében már kialakult az a szűk, 26 fős keret, amelyre a világbajnoki selejtezőkön a továbbiakban számít. Az Isztambulban ma 15 órától sorra kerülő idei első, Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen azonban többnyire a hazai bajnokságban szereplő játékosok kaphatnak lehetőséget. „Mostanra kikristályosodott számomra, hogy kik alkotják majd a nemzeti csapat magját, akik a kvalifikációs találkozókon is szerephez jutnak. Akik állandóan a cserepadot koptatják klubjukban, nem valószínű, hogy a válogatottban helyet kapnak, persze nagyon indokolt esetben akadhat kivétel” – jelentette ki a német szakvezető. A válogatott tréner a Szaúd-Arábia elleni mérkőzésre kitérve elmondta, százszázalékos erőbedobást, fegyelmet és lelkesedést vár játékosaitól, s nem szeretné azt látni, hogy bárki is félvállról veszi a találkozót. „A végső célt kell szem előtt tartanunk. A bolgárok elleni vb-selejtező előtti két barátságos mérkőzésen a kellő önbizalom megszerzése a lényeg” – mondta Matthäus, aki ezúttal csak két idegenlégiósra, Kovács Péterre és Tóth Balázsra számíthat. A két ország válogatottja eddig egyszer találkozott, Győrben 2000. május 31-én 2:2-es döntetlen született. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?