Női kézilabda Final Four: két év után BL-t nyerhet a Győr

Megszerzi-e története harmadik BL-címét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata? A hétvégi budapesti Final Fouron kiderül.Három éve rendeznek a női kézilabda BL-ben Final Fourt, a győriek másodszor jutottak be a négyes döntőbe.

Megszerzi-e története harmadik BL-címét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata? A hétvégi budapesti Final Fouron kiderül.

Három éve rendeznek a női kézilabda BL-ben Final Fourt, a győriek másodszor jutottak be a négyes döntőbe. 2014-ben megnyerték a tornát, tavaly viszont már a negyeddöntőben elvéreztek a Vardar Szkopje ellen.

Most a legjobb nyolc között a Ferencvárost búcsúztatták nagyon egyértelmű fölénnyel (31:18 idegenben, 40:23 otthon), a Final Four elődöntőjében pedig a címvédő Buducnost Podgorica lesz az ellenfelük.

Az elmúlt négy évben csak ez a két csapat nyerte meg a BL-t, mindketten kétszer örülhettek, 2014-ben a Győr éppen a Buducnostot győzte le a döntőben.

A győriek a kellemetlen balkáni együttessel az idei BL-szezon második csoportkörében is találkoztak, Győrben 22:20-as hazai siker született (ez volt a Buducnost eddigi egyetlen veresége ebben az idényben), Podgoricában a montenegróiak nyertek 25:22-re.

„Tanultunk azokból a meccsekből. Nagyon fontos lesz, hogy miként kezdjük a meccset. Teljes és maximális koncentráltságra lesz szükségünk, nem engedhetünk meg magunknak olyan rövidzárlatokat, mint a podgoriciai középdöntőben” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Ambros Martín, a győriek edzője.

A Buducnost két legnagyobb csillaga Christina Neagu és a két éve még Győrben játszó, de ott nem igazán beilleszkedő Katarina Bulatovic. Ketten együtt eddig 158 gólt szereztek a sorozatban. Bulatovic eddig három különböző klubbal nyert BL-t (Slagelse, Győr, Buducnost), s ő lehet a harmadik ötszörös BL-győztes női kézilabdázó.

A győrieket ebben a szezonban sok sérülés sújtotta, Görbicz és Amorim felépülése is sokáig tartott, Görbicz később újabb sérülést szenvedett, közben kidőlt Tomori és Bognár-Bódi. A kapuban azonban a norvég Kari Grimsbö nagyszerű formába lendült, a bombaerős beálló, Heidi Löke is hozza hagyományosan jó formáját, a holland Nycke Groot pedig karrierje legjobb szezonját futja.

Az elmúlt évek két legjobb csapatának összecsapása akár előrehozott döntőnek is tekinthető, a másik ágon gyengébb ellenfelek találkoznak: a Final Four-újonc CSM Bucuresti és a döntőig még sosem jutó Vardar Szkopje, az elmúlt két kiírás bronzérmese. Tegnap kihirdették a BL álomcsapatát, amelybe négy győri játékos is bekerült. Idén 28 130 szurkoló voksolt az európai szövetség (EHF) szavazásán, ez hatezerrel több a tavalyinál. Az álomcsapat – kapus: Kari Grimsbö (norvég, Győr) 52,1 százalék; balszélső: Kovacsics Anikó (Győr) 42,9; balátlövő: Cristina Neagu (román, Buducnost) 38,3; beálló: Heidi Löke (norvég, Győr) 62,2; irányító: Nycke Groot (holland, Győr) 46,7; jobbátlövő: Nora Mörk (norvég, Larvik) 45,1; jobbszélső: Jovanka Radicevic (montenegrói, Vardar Szkopje) 32,2;

A legjobb védekezőjátékos: Eduarda Amorim (brazil, Győr) 54,6; a legjobb fiatal játékos: Szekerczés Luca (FTC) 31,8; a legjobb edző: Ambros Martín (spanyol, Győr) 45,1. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?