A Varsói melódia a Thália Színházban

kép

Május 23-án tartják az évad utolsó bérletes előadásának bemutatóját a kassai Thália Színházban. Leonid Zorin kétszereplős darabjában Lucskay Róbert és Lakatos Rák Viktória látható a színpadon.

Magyar színpadon Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában vált legendássá a Varsói melódia, még 1968-ban. Lucskay Róbert és Lakatos Rák Viktória alakításában a komáromi közönség már ismerheti a darabot, melyet most a kassai nézők is megnézhetnek. Az évad utolsó darabjaként nyolc előadást tűzött programjára a Thália Színház bérletes nézői számára, melyre természetesen a bérlettel nem rendelkező nézők is jegyet válthatnak.

Czajlik József rendezésében egy orosz fiú és egy lengyel lány lírai szerelmi története elevenedik meg. A darab szerzője az azerbajdzsáni Leonid Zorin, a színmű a múlt század közepén játszódik. A két szereplő, egy lengyel lány és egy moszkvai fiú, egy koncerten ismerkednek meg, mindketten diákok még. Életük nagy és tökéletesnek vélt szerelme ez, ám boldogságuknak egy kegyetlen törvény áll útjába: Sztálin betiltja a külföldiekkel való házasságot. Tíz év elteltével a fiúból sikeres borász, a lányból Európa-szerte híres énekesnő válik, a tilalmakat már feloldották. Bár egy új találkozás újraéleszti az érzéseket, felmerül a kérdés, hogy vajon képesek-e változtatni megszokott és sikeres életükön.

A Thália Színház színpadán május 23-án, május 24-én, május 26-án, május 28-án két alkalommal, május 29-én, május 30-án és június 6-án látható a Varsói melódia. A jelmezeket és a díszletet Őry Katalin tervezte, a zenéért Lakatos Róbert felel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?