Neymar hiánya ellenére is bizakodók a PSG-nél

Legnagyobb sztárja, a brazil Neymar nélkül, 3:1-es hát-rányból igyekszik kivívni a továbbjutást a Paris Saint-Germain a címvédő Real Mad-rid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai visszavágóján.Neymar, a világ legdrágább játékosa bő egy hete, a Marseille elleni francia bajnoki mérkő

Legnagyobb sztárja, a brazil Neymar nélkül, 3:1-es hát-rányból igyekszik kivívni a továbbjutást a Paris Saint-Germain a címvédő Real Mad-rid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai visszavágóján.

Neymar, a világ legdrágább játékosa bő egy hete, a Marseille elleni francia bajnoki mérkőzésen sérült meg, és azóta már meg is műtötték Brazíliában, felépülése mintegy három hónapot vehet igénybe. Unai Emery vezetőedző a korábbi Real-játékos Ángel di Maríától várja az extrát, amivel csapata továbbjuthat.

„Ő az egyik olyan játékosom, aki a különbséget jelentheti számunkra. Tapasztalt, magabiztos labdarúgó, biztos vagyok benne, hogy a keddi összecsapás igen különleges lesz a számára – mondta argentin támadójáról Emery, arra utalva, hogy a 30 éves játékos korábban 190 meccsen szerepelt a mostani ellenfél színeiben. Di María a párharc első összecsapását a kispadról nézte végig, szombaton azonban gólt szerzett a Troyes elleni bajnoki találkozón.

A sérültekről Emery elmondta, Marquinhos felépült, Marco Verrattit, Edinson Cavanit és Kylian Mbappét pedig elővigyázatosságból pihentette a hétvégén, s mind a négyen ott lehetnek ma a pályán.

A PSG egy éve a nyolcaddöntő első összecsapásán 4:0-ra győzött a Barcelona ellen, a visszavágón azonban 6:1-re kikapott – ezt megelőzően soha egyetlen csapat sem esett még ki négygólos előnyről a BL-ben.

A címvédő Realnál a Bajnokok Ligája mostani kiírásában szinte minden Cristiano Ronaldóról szól: a portugál szupersztár eddig szezonbeli összes BL-meccsén betalált, a nyolcaddöntő első találkozóján két gólt lőtt, s összesen 11-nél tart a sorozatban, toronymagasan vezetve a BL góllövőlistáját. Az elmúlt négy évben három Bajnokok Ligája-elsőséget begyűjtött madridiak a Spanyol Kupából kiestek, a bajnokságban 15 pont a hátrányuk a Barcelonával szemben, így minden erejükkel a legrangosabb európai kupasorozatra koncentrálhatnak.

„Felkészültünk a PSG-re, a hétvégén a Getafe ellen (3:1) sikerült jó meccsel hangolnunk a BL-párharc visszavágójára” – jelentette ki Zinedine Zidane, a madridiak vezetőedzője, akinek Toni Kroos és és Luka Modric sérülése miatt fájhat a feje. – Nem tudom, milyen állapotban vannak pontosan. Különedzéseket végeztek, és eljöttek velünk Párizsba.”

A Real Madrid sorozatban nyolcadszor juthat el a BL-negyeddöntőbe, a párizsiak összességében ötödször lehetnek ott a sorozat nyolc legjobb csapata között.

A másik párharcban gyakorlatilag csak formalitás a visszavágó, ugyanis a Liverpool remek helyzetkihasználással 5:0-ra győzött a Porto otthonában három héttel ezelőtt. A portugál együttes az elmúlt négy angliai mérkőzésén még gólt sem szerzett, ráadásul eddigi öt találkozásuk alkalmával soha nem tudta legyőzni a Liverpoolt (két döntetlen, három vereség).

Jürgen Klopp együttese 2009 óta először juthat be a BL negyeddöntőjébe. Esélyeit tovább növeli, hogy minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 15 mérkőzésén mindössze egy volt, amelyen nem talált az ellenfél hálójába – a csoportkörben ráadásul 12 gólt szerzett az Anfield Roadon. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?