Némethéknél a (foci)labda a nyerő

ÚJ SZÓ-PORTRÉEgykori kiválóságok is felbukkantak a gyerekek futballtornáin. Néhányan közülük immár szülőként buzdítják, hasznos tanácsokkal látják el csemetéiket.

ÚJ SZÓ-PORTRÉ

Egykori kiválóságok is felbukkantak a gyerekek futballtornáin. Néhányan közülük immár szülőként buzdítják, hasznos tanácsokkal látják el csemetéiket. Az egyik diákmérkőzésen a vágsellyei Duslo bajnokcsapata és a szlovák kézilabda-válogatott egykori első számú kapusa, Némethné Koday Lívia árgus szemekkel figyelte a dióspatonyiak mezében tüsténkedő fia, Attila megmozdulásait. A futballkedvelők tudják, hogy az édesapa, Németh Krisztián egykor a Corgoň Ligában a DAC és a rimaszombatiak sikereiért harcolt, a Tatabánya futballistájaként pedig a magyar élvonalban is megfordult, jelenleg a DAC sportigazgatója. A két dinamikus labdajáték a tízéves Attilát is a hatalmába kerítette. Olyannyira, hogy kettős szereposztásban, felváltva kapusként és mezőnyjátékosként küzdött a diósförgepatonyiak sikereiért. Vajon mezőnyben, vagy a kapuban volt hasznosabb Attila?

„Többet van a kapuban, szerintem jobban kedveli a hálóőr posztját. Majd az idő eldönti, hogy melyiket választja. Természetesen tanácsokkal ellátom őt, de nem befolyásolom abban, hogy melyik poszton játsszon. Egyébként a férjem is így van ezzel. Számunkra az a legfontosabb, hogy vonzódik a sportok iránt. Akkor sem lennék szomorú, ha egy más sportággal kacérkodna” – ecsetelte a Németh család sportágválasztási stratégiáját az édesanya.

Attila elmondásából kiderült, hogy a kapus posztja nála a nyerő: „Én a kapuban szeretek jobban. Anyukám tanácsaira odafigyelek, megfogadom. A leggyakrabban arra figyelmeztet, hogy bátrabban jöjjek ki a kapuból, zárjam a szöget, jobban vetődjek.”

A dolgok jelenlegi állása szerint Attila öccse lép majd az édesapa nyomdokaiba. „Levente még csupán kétesztendős, de a játékszerek közül előnyt élvez a focilabda. Korához képest erős rúgásai vannak. Ráadásul ballábas. Nálunk az a lényeg, hogy csemetéink vonzódjanak ahhoz, amit csinálnak, amit választanak” – vélekedett az édesapa. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?