„Nem lehet más célunk, mint a feljutás”

Hetvenkilenc és 2000 között zsinórban huszonegy idényt húzott le a II. ligában a lévai együttes. Sőt, két alkalommal közel állt a Szuperligába jutáshoz, kilencvenötben a homonnai, egy évvel később a privigyei gárdával vívott osztályozón maradt alul.

A derűlátó menedzserSomogyi Tibor felvétele Hetvenkilenc és 2000 között zsinórban huszonegy idényt húzott le a II. ligában a lévai együttes. Sőt, két alkalommal közel állt a Szuperligába jutáshoz, kilencvenötben a homonnai, egy évvel később a privigyei gárdával vívott osztályozón maradt alul. A búcsút követően végig ádáz harcot vívott a visszakerülésért az aranyosmaróti csapattal, hiába nyerte meg mindkét meccset a Calex ellen, végül riválisuk ünnepelhetett.

Nyáron is nagy tervekkel vágtak neki a bajnokságnak, az őszi idényt harminckét pontot szerezve listavezetőként zárták, jobb gólkülönbséggel vezetnek a Senica előtt. „Az elsőséggel természetesen elégedettek vagyunk, például a vágsellyeiek elleni rangadón játékosaink kiváló teljesítményt nyújtottak, ám néhány mérkőzésen csalódást okoztak. Csak összehasonlításul: egy évvel ezelőtt összesen háromszor kaptunk ki, most az első felvonás során begyűjtöttünk három vereséget. Ebben az is közrejátszott, hogy sérülés miatt kulcsembereinket kellett pótolnunk, Žembery, Bajnok és Kubala több találkozón hiányzott” – mondta Jozef Zlatňanský menedzser.

Léván nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre, serdülő és ifjúsági csapataik felveszik a versenyt a Slovannal, az Interrel, a Trnavával és a többi fellegvárral. Ennek tudható be, hogy hagyományosan saját nevelésű futballistákra építenek, a jelenlegi A-keretből csupán négyen nem itt kezdték pályafutásukat.

A városban szeretik a futballt, bár a kiesést követően valamelyest csökkent az érdeklődés. Régóta nem változtak a jegyárak, a fedett lelátóra 20, az állóhelyre szóló belépők pedig tíz koronába kerülnek.

Január hetedikén hazai környezetben kezdték az alapozást, a héten magas-tátra-i edzőtáborozáson vesznek részt. Vladimír Kuťka tréner és segítője, Ján Maslen huszonkét labdarúgót vitt magával: Hajduch, Fajčík–M. Palic, Adamčík, Sasko, Marko, A. Kubala, Žembery, Bajnok, Rácz, Lőrinc, Urblík Norbert (Urblík József öccse), V. Kuťka, E. Palic, Chmelo, Jenes, Víg, Švec, T. Kuťka, Horváth, Polák, Kasana.

Az őszhöz képest csupán annyi változás történt, hogy Mandrák egy német alacsonyabb osztályú együtteshez távozott. Csupán a rutinos exhomonnai Kasana új szerzemény, ő legutóbb Nagyölveden játszott.

„Kiegyensúlyozott kerettel rendelkezünk, a felkészülés a tervek szerint halad. Miért ne lennék optimista? Nem lehet más célünk, mint a feljutás. Ott a helyünk a második vonalban! Legnagyobb ellenlábasunknak a Senicát és a jelenleg ötödik helyen tanyázó vágsellyei gárdát tartjuk, ám a myjavai együttest sem szabad lebecsülni. Remélem, nem a kulisszák mögött, hanem a zöld gyepen dől majd el az elsőség sorsa” – fejezte be Jozef Zlatňanský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?