Nem érti, miért mellőzik

Middlesbrough/Pozsony. Remek formában zárta az elmúlt esztendőt Németh Szilárd, öt góllal a Middlesbrough labdarúgócsapatának házi mesterlövészének számított. A Manchester United elleni parádés találatát a decemberi hónap legszebb góljának választották a Boro szurkolói.

Akkor úgy tűnt, Szili az angol élvonalban is révbe jut, ám a sikeres folytatás elmaradt. Február elejétől csupán elvétve kap helyet az együttesben, legutóbb a leedsi győztes találkozón csak a 85. percben lépett pályára.

Mi az oka a mellőzésének, talán sérüléssel bajlódik?

Ezt én is szeretném tudni. Egyáltalán nem értem, miért kerültem mellékvágányra, hiszen teljesen egészséges vagyok. Az edzéseken maximálisan igyekszem, úgy érzem, jó formában vagyok, ennek ellenére kevés lehetőséget kapok.

Beszélt erről Steve McClaren vezetőedzővel?

A szigetországban nincs értelme ilyen kérdésekkel ostromolni a mestert, mert ez a legtöbbször rosszul sül el. Tavaly hasonló helyzetben voltam, elmentem az edző után, aztán egy ideig még a cserepadról is száműzött...

Január végén két csatárt igazolt a klub, így még nagyobb lett a versengés.

McClaren javaslatára szerződtették a Derby csapatától az angol utánpótlás válogatott Christie-t és a legutóbb a Boltonban futballozó Rickettset. Eddig nem sokat mutattak, de jelenleg mégis ők élvezik az edző bizalmát. Ne tűnjön szerénytelenségnek, ám jobb focistának tartom magam tőlük. Remélem, ezt hamarosan a zöld gyepen is bebizonyítom. Egyébként öten küzdünk a két posztért, pedig a tapasztalt horvát Boksic látva a nagy tülekedést inkább befejezte eredményes pályafutását, hogy ne legyen hatodik köztünk.

Az elmúlt évet házi gólkirályként zárta.

Most már a kameruni Geremi és az olasz Maccarone megelőzött, mindketten hét-hét találatnál tartanak. Hiába a cserepadról nem lehet gólokat szerezni...

Nem gondol a mezcserére?

Még kétéves szerződés köt az egyesülethez, bízom benne, rövidesen gyökerest megváltozik a helyzet, s ismét kezdőember leszek. Ha nem, akkor könnyen elképzelhető, hogy nyártól máshol folytatom.

Két fontos Eb-selejtező előtt áll a szlovák válogatott, a jövő hét végén Skopjéban Macedónia, április 2-án Pozsonyban pedig Liechtenstein lesz az ellenfél. Ladislav Jurkemik vezetőedző többször kijelentette, csak azokra a légiósokra számít, akiknek állandó helyük van klubcsapatukban.

Egyelőre nem hívott fel a szakvezető, így nem tudom, hogy helyet kapok-e a keretben. Jó lenne ismét címeres mezben játszani, hiszen ha megnyernénk a találkozókat, újra élednének reményeink.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?