Nem bírt a DAC a kassaiakkal

<p>Dunaszerdahely. 1:1-es döntetlennel zárult a kassai együttes dunaszerdahelyi vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga 26. fordulójában. Az első félidőben a keletiek, szünet után a hazaiak voltak veszélyesebbek, így az eredmény igazságosnak mondható. Mindkét csapatnak ez volt zsinórban a negyedik nyeretlen bajnokija.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Aktívabban kezdett a DAC a teljesen új védelemmel pályára lépő keletiek ellen (csütörtökön Osztojiccsal, Szekuliccsal, Kavkával és Korijkovval szerződést bontott az MFK), az első negyedóra végén Szarka óriási helyzetben a kapu fölé emelt. Ám az első valamirevaló kassai támadás góllal végződött, a 20. percben gyors kontra végén Diaby átadása után Haskic éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt – 0:1. A gól megzavarta a hazaiakat, a vendégek még két nagy lehetőséget elpuskáztak. A túloldalon Szabó Ottó szabadrúgását hárította a magabiztos Tofiloszki. A DAC részéről sokáig ez volt az egyetlen említésre méltó esemény, nem csoda, hogy a lelátón felharsant: „Ébresztő!” A 38. percben Brašeň lábáról vette le a labdát Tofiloszki, majd gyors ellentámadás végén Pačinda egyedül a kapussal szemben elkönnyelműsködött egy ziccert. „Sajnos, éppen amikor lőni akartam, a rossz talajon megpattant előttem a labda, ezért lett olyan gyatra a befejezés” – szögezte le az Új Szónak a meccs után Erik Pačinda, aki ezúttal középpályásként szerepelt. A szurkolók füttykoncerttel jelezték elégedetlenségüket, hiszen az állás a helyzetek alapján 0:1 helyett 0:3 is lehetett volna.

A szünet után Ujlaky helyett Černák állt be, a 17 éves gyors futballista új színt hozott a játékba. Az 52. percben Szarka belőtt labdáját Horváth Béla 6 méterről kapásból a jobb sarokba vágta – 1:1. „Láttam, amint Ákos beindul a szélen, bíztam benne, hogy pontos lesz a beadása. Így is lett, ezután nem haboztam, s ballal egyből a kapuba lőttem. Ez volt az első gólom DAC-mezben, csak azt sajnálom, hogy nem három pontot ért” – mondta lapunknak Horváth Béla, aki elárulta, már a meccs előtt érezte, hogy gólt fog rúgni.

Röviddel az egyenlítés után Turňa a kapufát találta el, a kipattanó labdát Černák elől szögletre vágták ki a kassaiak. Ezután is jelentős fölényben futballozott a DAC, gyakorlatilag egykapuzott, de a vendégek jól védekeztek. Az igazi nagy hajrá elmaradt, az utolsó húsz percben a hazaiak már nem tudtak komoly helyzetet kidolgozni. A Szarkát felváltó Jurčo alig ért labdához. Érdekes, hogy a legutóbbi két kassaiak elleni bajnoki találkozón gólt szerző Roman Sabler még a keretben sem kapott helyett, s csak a lelátóról nézte a meccset.

Keserű szájízzel távozott a két és félezer szurkoló a stadionból, akik az egész mérkőzés folyamán kitartóan biztatták DAC-ot, de a hagyományos meccs utáni köszöntés ezúttal elmaradt.

„A nem túl jó első félidő után a 4-2-3-1-es taktikai felállásról a 4-1-4-1-re álltunk át, s az edző engem feljebb tolt Szarka mögé. Ezután már fölényben futballoztunk, kár, hogy nem tudtunk újabb gólt szerezni. Nagyon kellene már egy győzelem” – szögezte le Horváth Béla, aki szombaton a DAC egyik legjobbja volt.

„Úgy gondolom, az első húsz perc rendben volt, de utána kétszer-háromszor üres területet hagytunk az ellenfélnek, amiből gólt kaptunk. Kiestünk a ritmusból, és szerencsénk volt, hogy a vendégek nem rúgtak több gólt. A második félidőben úgy játszottunk, ahogy az egész mérkőzés folyamán kellett volna. A döntetlen igazságos, most regenerálódnunk kell, és minden erőnkkel a keddi kupaelődöntőre összpontosítunk” – értékelte a találkozót Tomislav Maric, a DAC szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy a legutóbb Rózsahegyen jól játszó és gólt szerző Černák miért csak csereként állt be, így válaszolt: „Roli nagy tehetség, de még csak 17 éves, s nem akarjuk, hogy idő előtt kiégjen. Ugyanis az A csapat mellett az élvonalba jutásért küzdő ifjúsági csapatunknak is besegít…”

Marek Fabuľa, a kassaiak edzője így látta az összecsapást: „A mérkőzés előtt sok gondunk volt az összeállításunkkal, ezért is nagyon örülök, hogy a védelmünk jól működött. Részünkről az első félidő fantasztikus volt, de hiányzott a második gól. A szünet után agresszívebben játszottak a hazaiak, kevesebb területet hagytak nekünk. Összességében elégedett vagyok a döntetlennel és a mutatott játékkal is. Hosszú idő után végre odatették magukat a futballistáink.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?