NB I: A Vidi és a Fradi is kiütötte ellenfelét

Nem botlottak a bajnoki címre hajtó csapatok, a Vasas kilenc nyeretlen meccs után gyűj-tötte be újra a három pontot, elverték a Puskás Akadémiát. Labdarúgó OTP Bank Liga, 22.

Nem botlottak a bajnoki címre hajtó csapatok, a Vasas kilenc nyeretlen meccs után gyűj-tötte be újra a három pontot, elverték a Puskás Akadémiát. Labdarúgó OTP Bank Liga, 22. forduló.

Vidi–Fradi: Fej fej mellett

A Ferencváros a Diósgyőr elleni vereséget követően fogadta azt a Balmazújvárost, amely a forduló előtt hét mérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre, ráadásul az utolsó három tétmeccsén gólt sem kapott. Ennek tükrében egy izgalmas, szoros meccsre volt kilátás. A Fradi játékosai azonban másképp gondolták. Az első perctől jelezték, hogy a Balmaznak nem lesz sok köze a meccshez. A hazaiak olykor közönségszórakoztató játékkal 5:0-ra kiütötték az újoncot. Szintén sima meccset játszott a Videoton, a fehérváriak a Diósgyőrt győzték le 4:1-re a szerb légiósok vezetésével. A mérkőzés legellentmondásosabb figurája Danko Lazovics, a Vidi támadója volt, aki szerzett két szép gólt, de folyamatosan teátrális mozdulatokkal reklamált. Viselkedésével nem először vívta ki a játékvezetők és a rivális csapat ellenszenvét.

Megtört a rossz széria

Nem várt könnyű mérkőzés a Vasasra a Honvéd ellen, hiszen a tavalyi bronzérmes a 21. forduló után kiesőhelyre zuhant vissza. A bajnoki címvédő sem volt bombaformában, pedig a Lanzafame–Eppel-kettős az NB I legveszélyesebb csatárduója. Az angyalföldiek bátor támadójátékkal rukkoltak ki, és a válogatott keretbe behívott Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor vezérletével legyőzték a kispestieket. A Vasas ezt megelőző utolsó győzelmét még 2017. október 17-én aratta a Haladás ellen (1:0).

A felcsúti légió kudarca

A színmagyar Paks lefocizta a kilenc (!) légióssal felálló Puskás Akadémiát, amely ezzel már csak két ponttal előzi meg az utolsó helyezett Mezőkövesdet. A vendégek mindössze tíz percig voltak játékban, utána az történt a pályán, amit Csertői Aurél csapata akart. A meccs után némileg cinikusan hatottak Pintér Attila szavai, annak tudatában, hogy az NB I egyik leggazdagabb együttesét irányítja. „Ne felejtsük el, hogy újoncok vagyunk, ezért nekünk a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb. Összevissza rugdostuk a labdát, ez nem profi labdarúgás. Egy-két külföldi úriembernek el kell gondolkodnia, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem” – mondta a felcsútiak szakvezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?