Nagyon örült, hogy visszahívták

A Slovan csapata merész tervekkel vágott neki a jégkorong Extraliga 2004/2005-ös pontvadászatának, hiszen a szakvezetés kerek perec kijelentette: csak az elsőség számít jó eredménynek. Visszahívták a régi-új sikeredzőt, a cseh Miloš Říhát is, akivel a minap beszélgettünk.

A Slovan csapata merész tervekkel vágott neki a jégkorong Extraliga 2004/2005-ös pontvadászatának, hiszen a szakvezetés kerek perec kijelentette: csak az elsőség számít jó eredménynek. Visszahívták a régi-új sikeredzőt, a cseh Miloš Říhát is, akivel a minap beszélgettünk.

Két év után ismét visszatért Pozsonyba, sokat gondolkodott az ajánlaton?

Gyorsan megállapodtunk, és én azonnal igent mondtam. 2002-ben bajnokságot nyertem a Slovannal, s azért tértem vissza Csehországba, hogy a Pardubicével is az élen végezzek. Sajnos, ez nem sikerült. Nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy visszahívtak a kékek szakvezetői, s nem titkolom, nagyon örültem az ajánlatnak, mert szenzációsan éreztem magam a szlovák fővárosban, gyorsan megkedveltek a szurkolók is.

Most is ugyanaz a cél, mint két évvel ezelőtt volt, tehát a bajnoki cím megszerzése. Más eredmény kudarcnak számítana, hiszen tavaly elúszott az aranyérem...

Tisztában voltam azzal, hogy mit vár tőlem a legnépszerűbb szlovák hokiklub, s ezt az illetékesek mindjárt az első találkozásunkkor közölték is velem. Szeretem a szókimondó szakvezetőket, s remélem, most is olyan jól megértjük egymást, mint a közelmúltban.

Már három hónapja irányítja a Slovant, ez alatt az idő alatt nem akadt gondja?

Nem, eddig mindenben közös nevezőre jutottunk, természetesen olyan is előfordult már, hogy rövid ideig vitatkoztunk. De ebben nincs semmi különös.

Védencei 33 fordulót követően egypontos hátránnyal, a Zvolen mögött a második helyen tanyáznak. Elégedett?

Nincs miért bosszankodnom, hiszen ott vagyunk az élbolyban, sokáig listavezetők voltunk, ám a hosszadalmas és fárasztó alapszakaszban legalább egyszer mindenki rövidebb-hosszabb időre hullámvölgybe kerül. És ezt nem szabad tragédiaként elkönyvelni. A rájátszásban kell csúcsformában hokizni, ott már nem lehet megbotlani, mert az végzetes lehet. Tavaly korábbi csapatom, a Pardubice a lehető legrosszabbkor torpant meg...

Mi a véleménye az Extraliga lebonyolítási formájáról?

Különösebben nem foglalkozom vele, mert valamennyi résztvevő számára ugyanazok a feltételek. De azért egy kicsit furcsának tartom, hogy a körmérkőzéses sorozatban hatszor is ugyanazzal az ellenféllel mérkőznek az együttesek.

Alig-alig mond véleményt a bírókról, de az október végi, trencséni vereség után igencsak kipakolt. Miért?

Valóban nem szoktam bírálni a játékvezetőket, mert nincs értelme velük foglalkozni. A címvédő otthonában hosszabbítás után kaptunk ki 4:3-ra, s a katonák mind a négy góljukat emberelőnyből ütötték. És ez önmagáért beszél. Ezen a meccsen nemcsak a bíró volt komolytalan, hanem a Dukla NHL-es vendégjátékosai is, akik állandóan színészkedtek, vitatkoztak és hergelték a közönséget. A tengerentúlon ezt egészen biztos, nem csinálják, mert ott kifütyülnék őket.

Apropó, NHL! Jó tesz az Extraligának, hogy a kanadai-amerikai profi bajnokságban szereplő hokisok jégre lépnek a honi élvonalban?

Természetesen, hiszen jóval több néző tekinti meg a meccseket, mint korábban, s a fiatal tehetségek is tanulhatnak a sztároktól. Sajnos, itt-ott elengedik magukat és fölényeskednek, erre semmi szükség nincs.

Mi a véleménye a Slovan szurkolótáboráról?

Végtelenül lelkes, és ami a legfontosabb, ért a hokihoz. Ezt bizonyítja az is, hogy amikor szeptember végén elszenvedtük első hazai vereségünket, a bajnok Trenčíntől kaptunk ki 5:0 arányban, az utolsó dudaszót követően megtapsolták a vendégeket, de a kedvenceiket is. A Demitra-Gáborík-Hossa trió igencsak meghatódott a vastaps hallatán...

Zdeno Cígerrel nem beszélt az esetleges visszatérésről?

Nem, csak annyit tudok, hogy az áprilisi konfliktus után bejelentette visszavonulását, ám a kulisszák mögött hallottam már azt is, hogy esetleg folytatná. Ha hozná formáját, örömmel jégre küldeném. Egyelőre senkinek sem szólt, hogy visszatérne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?