Nagyabonyi diadal, edzőmenesztés Hodosban

Hodos/Nagyabony. Egyértelműen a foci ünnepe volt a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja 25. fordulójának slágere, a hodosiak és a nagyabonyiak örökrangadója (1:2).

Hodos/Nagyabony. Egyértelműen a foci ünnepe volt a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja 25. fordulójának slágere, a hodosiak és a nagyabonyiak örökrangadója (1:2). Utózöngéi is vannak: Szigeti Attila helyett már Lelkes Mátyás és Pavol Ďurica irányítja a vesztes csapatot.

A vendéglátók díszes köntösbe öltöztetve kínálták, nívós műsorral tarkították, jutalmazással is emlékezetessé tették a szomszédos csallóközi települések presztízscsatáját, melyen nyolcszáz (!) néző buzdította övéit.

Rakétarajtot vettek, már a 2. percben vezettek a hodosiak. A vendégek középpályása, Németh József az első félidő derekán bombagóllal egyenlített. Ezt követően visszavehették volna a vezetést a hazaiak, de Lelkes Mátyás büntetőjét Izsmán, a mezőny legjobbja szögletre tenyerelte. Fordulás után a nagyabonyiak legfiatalabb futballistája, Domonkos Tibor Bence talált a hazaiak hálójába, ezzel egyben a végeredményt is beállította. A hajrában a vendégek az eredmény megtartására koncentráltak. Ebben kulcsszerepet vállalt a csereként beállt két edzőj, egyben két legrutinosabb, legidősebb futballista, az ötvenéves Simon Gyula és a negyvenöt esztendő Domonkos Tibor. Az utóbbi éppen a győztes gólt szerző fiát váltott fel a pályán.

„Két játékosunk érezhetően hiányzott. További két-három futballistánk pedig nem a képességeinek megfelelően teljesített. Szerintem a tét súlya, az elvárás számunkra nagyobb terhet jelentett. Eredményt formáló tényezőnek bizonyult a két kapus közti tudásbeli különbség, a pillanatnyi forma” – summázta védencei teljesítményét Szigeti Attila, a hodosiak edzője.

„Sikerünk szempontjából döntő tényezőnek bizonyult futballistáink taktikai érettsége, fegyelmezettsége, elszántsága. Szurkolóink állítják, bajnoki meccsen fél évszázada nyertünk utoljára Hodosban. Ha így van, akkor még értékesebb a zsákmány” – fogalmazott Simon Gyula.

„Eszményi fociidő, sok néző, fordulatok, kimaradt ziccerek és büntető, kemény, de lovagias küzdelem. Kiváló teljesítményt nyújtottak a nagyabonyiak legrutinosabb futballistái, Pinte, Miklós, Németh és Izsmán. A végjátékban, még Simon és Domonkos is csatlakozott hozzájuk. Mindannyian bizonyították, hogy éltesebb koruk ellenére is vezéregyéniségek lehetnek” – értékelte a derbit a semleges néző szemszögéből Gőgh Árpád, a nagymegyeriek trénere.

Az örökrangadónak utózöngéi is voltak. „A mérkőzést követően megfordult a fejemben, hogy felajánlom a távozásomat. Kedden hosszasan egyeztettem Balódi Lászlóval, Hodos polgármesterével. A tárgyalás végén abban egyeztünk meg, hogy közös megegyezéssel befejezzük az együttműködést. Úgy érzem, hogy engem is felelősség terhel a csapat eredménytelenségéért. A továbbiakban az együttesnek, a szurkolóknak sok sikert kívánok” – nyilatkozta a szakításról Szigeti Attila.

„Nem a rangadón elszenvedett vereség miatti fájdalmunkban döntöttünk Szigeti Attila elmozdításáról. A tavaszi idényben lejátszott tíz bajnoki párharcot hosszasan elemeztük. Úgy láttuk, úgy érezzük, jóval több van ebben az alakulatban, a játékosokban annál, amit ez idáig sikerült kihoznunk belőlük. Valami oknál fogva nem jöttek a remélt jó eredmények. Ennek ellenére volt edzőnknek köszönettel tartozunk az elvégzett munkáért. Nyomatékosítom: korrekt módon váltunk el egymástól. Nem törünk bajnoki címre, a kiesés réme sem fenyeget bennünket. Ezért sem láttuk értelmét, hogy a hajrára új edzőt szerződtessünk. Az edzések vezetésével, a csapat felkészítésével, a taktika kidolgozásával két legrutinosabb futballistánkat, Lelkes Mátyást és Pavol Ďuricát bíztuk meg” – tájékoztatta lapunkat Balódi László, a csallóközi település első embere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?