Moya korai búcsúja

Melbourne. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitónapja nem hozott különösebb meglepetést, többnyire a papírforma érvényesült, a kiemelt játékosok nagy többsége bekerült a második fordulóba, azaz a legjobb 64 közé.

Martina Suchá két játszmában legyőzte a tizenhatodikként rangsorolt japán SzugijamátReuters-felvételA magyar mérleg egy győzelem, két vereség. Mandula Petra három játszmában nyert a 30. helyen rangsorolt olasz Flavia Penetta ellen, s könnyűnek tűnik az útja a harmadik fordulóba is, mert verhető ellenfelet kapott Sania Mirza személyében. Kapros Anikónak és a selejtezőből feljutott Gubacsi Zsófiának viszont nem sikerült a továbbjutás, noha mindketten legyőzhető ellenfelet kaptak, ám előbbi három, utóbb két játszma után fejezte be szereplését egyesben. Kapros veresége különösen bosszantó, hiszen tavaly egészen a nyolcaddöntőig jutott Melbourne-ben.

Ľubomíra Kurhajcová is az első körben búcsúzott, viszont Martina Suchá sikerrel vette az akadályt.

A férfi mezőny legnagyobb meglepetését a spanyol Carlos Moyá okozta: az ötödik helyen kiemelt klasszis vasárnap még arról ábrándozott, hogy megnyeri az Australian Opent, ám hétfőn honfitársától, a világranglistán 128. Guillermo Garcia-Lopeztől négy játszmában kikapott, és már pakolhat is.

Dominik Hrbatý a svéd Söderling ellen játszott és az északi teniszező a vártnál könnyebb falatnak bizonyult. Karol Beck a hazai Reidet búcsúztatta.

Érdekesebb eredmények, 1. forduló, nők: Linyecka (orosz)–Kurhajcová 6:4, 6:1; Suchá–Szugijama (japán) 7:5, 6:4; Mandula–Pennetta (olasz,) 3:6, 6:1, 6:3; Lee-Waters (amerikai)–Gubacsi 6:3, 7:5; Kirilenko (orosz)–Kapros 5:7, 6:2, 6:4; Mauresmo–Stosur 6:2, 6:3; Petrova–Ruano Pascual (spanyol) 6:1, 6:2; Ivanovics–Benešová (3:6, 7:6, 6:1.

Férfiak: Beck–Reid (ausztrál) 6:2, 6:2, 6:1; Hrbatý–Söderling (svéd) 6:4, 6:2, 1:0-nál Söderling feladta; Garcia-Lopez–Moya 7:5, 6:3, 3:6, 6:3; Haas–Malisse 6:3, 6:2, 6:3; Federer–Santoro 6:1, 6:1, 6:2; Andre–Kindlmann 6:4, 6:3, 6:0; Rochus–Kiefer 7:5, 2:6, 3:6, 6:2, 6:3 Lopez–Baccanello 7:5, 7:5, 6:2; Szafin–Djokovics 6:0, 6:2, 6:1; Agassi–Kindlmann 6:4, 6:3, 6:0. (mti, sita)

Kuznyecova doppingtesztje lett pozitív

Charleroi. Az orosz Szvetlana Kuznyecova akadt fenn a december 18-19-i bemutató tenisztorna során elvégzett doppingvizsgálaton Charleroi-ban – árulta el az AFP-nek Claude Eerdekens belga sportminiszter. A tárcavezető korábban nevet nem említett az üggyel kapcsolatban, csak annyit közölt, hogy egy ismert teniszezőről van szó. A korábbi miniszteri közlésre Henin-Hardenne és Gyementyjeva nem reagált, Kuznyecova és Dechy azonban jelezte: ők nem éltek tiltott szerekkel. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?