MORMONFÖLDI MOZAIK

78 ORSZÁG VESZ RÉSZT. Arturo Kinch Costa Rica-i sífutó szereplésével véglegessé vált, hogy összesen 78 ország 2527 sportolója vesz részt a Salt Lake City-i olimpián. Ez minden idők legnépesebb téli ötkarikás játéka. 1998-ban Naganóban 72 nemzet 2177 versenyzője szerepelt.
11 100 DOLLÁR KÉT JEGYÉRT.

78 ORSZÁG VESZ RÉSZT. Arturo Kinch Costa Rica-i sífutó szereplésével véglegessé vált, hogy összesen 78 ország 2527 sportolója vesz részt a Salt Lake City-i olimpián. Ez minden idők legnépesebb téli ötkarikás játéka. 1998-ban Naganóban 72 nemzet 2177 versenyzője szerepelt.

11 100 DOLLÁR KÉT JEGYÉRT. Egy fanatikus szurkoló 11 100 dollárért vett két jegyet a férfi műkorcsolyázók péntek hajnali kűrjére. A szerencsés (és gazdag) vásárló internetes árverésen jutott a belépőkhöz. Minden bizonnyal látványos és izgalmas lesz a viadal, hiszen a 29 indulóból 12 megpróbálkozik valamelyik négyfordulatos ugrással. „Fontosak a nehéz technikai elemek, de az előadásmódon legalább ugyanannyi múlik” – mondta a háromszoros világbajnok Jagugyin.

GHEDINA NEM FOLYTATJA. Kristian Ghedina úgy döntött, hogy nem áll rajthoz a téli olimpián szuper-óriásműlesiklásban és kombinációban sem. A kétszeres világbajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes olasz versenyző csak a 35. helyen végzett lesiklásban, csaknem négy másodperccel lemaradva a győztes osztrák Fritz Strobl mögött. „Mivel nincs esélyem az éremszerzésre, inkább pihenek és a VK-viadalokra összpontosítok” – mondta Ghedina.

INTERNETES SIKERSZTORI. A téli olimpia lehet az internetes „hírszerzés” szempontjából minden idők leglátogatottabb sporteseménye: a szervezők becslése szerint a http:// www.saltlake2002.com címen elérhető oldalt 15 millióan keresik majd fel. Az információforrás készítői büszkén vallják, hogy a játékok honlapja minden idők legáttekinthe-tőbb weboldala lett. A honlapon az eredményekre, a sportágakra, a versenyzőkre, az időpontokra és még sok egyébre vonatkozó általános információkon túl található egy olyan linkgyűjtemény is, ahonnan az internetezők továbblépve megismerkedhetnek például az ötkarikás játékoknak helyt adó Utah szövetségi állam történetével, földrajzával (http://www.utah.com), vagy elektronikus levelet küldhetnek kedvenc sportolójuknak (http://www. cyberspot2002.com).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?