Mindkét napon Sámoly-siker

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSDunatőkés. Sámoly Zsófia nagy győzelmeit hozta a Zepter Gressage Grand Prix nemzetközi fedeles díjlovagló-viadal. Winnie Boe hátán mindkét nap a magyar lovas teljesítette a legmagasabb százalékot. Rajtuk kívül még négy lovas és lova jutott túl a Vk-minősítést jelentő 63 százalékon.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Dunatőkés. Sámoly Zsófia nagy győzelmeit hozta a Zepter Gressage Grand Prix nemzetközi fedeles díjlovagló-viadal. Winnie Boe hátán mindkét nap a magyar lovas teljesítette a legmagasabb százalékot. Rajtuk kívül még négy lovas és lova jutott túl a Vk-minősítést jelentő 63 százalékon. „Nagydíjunk kétszeres győztese két hete költözött haza Németországból, nálunk már magyar színekben indult. Tizenhat éves kancáját hároméves kora óta tanítja, a ló most van a csúcson” – árult el néhány érdekességet a dupla sikert felmutató párosról Czajlik Zsuzsanna szervező, aki versenyzőként két lóval is rajthoz állt. – Remington Steellel második lettem a középnehéz kategóriában, ahol 63 százalékot teljesítettünk. Ezt jó eredménynek tartom, eredményes küszöb volt a szezonnyitón. Másik lovam, Cantona R elsősorban ugróló, vele a középosztályban szerepeltem.”

A szintén a Czajlik-rancs színeiben versenyző Mikóczy Lilla Ámor hátán először rajtolt díjlovaglásban, jó teljesítményt nyújtott alapfokon. A 11 éves Alföldy Lilla másodszor indult a versenyen, Saron hátán lovagolt. Ő idén már a díjugratás felé kacsingat, de még tovább csiszolja tudását az általános alapokat nyújtó díjlovaglásban.

Kilenc versenyző indult a dunatőkési viadalon nagydíjas nagykörökben. „Ritka az ilyesmi a környező országokban is, nálunk meg szinte egyedi. A bírói kar is elégedett volt, nagyon szép teljesítményeket láttunk. Széles skálán mozogtak a lovak – a német sportlovaktól az andalúziai fajtákig. A közönség is válogathatott, gyönyörködhetett az egyedülálló teljesítményekben – folytatta Czajlik Zsuzsanna. – Nagyon elégedett voltam én is, sokat tanultam a versenyből, már a bemelegítés is kínált számos ellesnivalót. Jó rajt volt a hazai Grand Prix, a hétvégén már Budapesten folytatom Remington Steellel.”

A nagydíjas eredmények a Hírkosárban. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?