„Mindig is vonzott a profi világ”

Vida Ágnes két évvel ezelőtt, a balszerencsés Európa-bajnokság után úgy döntött, hogy búcsút int az amatőröknek és a profiknál próbál szerencsét. A szombati jubileumi, tizedik hivatásos mérkőzése után (ebből hatot nyert meg) beszélgettünk a nyáradi ökölvívóval (57 kg).

Vida Ágnes két évvel ezelőtt, a balszerencsés Európa-bajnokság után úgy döntött, hogy búcsút int az amatőröknek és a profiknál próbál szerencsét. A szombati jubileumi, tizedik hivatásos mérkőzése után (ebből hatot nyert meg) beszélgettünk a nyáradi ökölvívóval (57 kg).

Mi indokolta az „átigazolást”?

Mindig is jobban vonzott a profi világ. Itt sokkal komolyabb ellenfelekkel bunyózhatok, no meg, ha valaki elér egy szintet, akkor egy kis pénzt is össze bokszolhat. Eddig csak aprópénzt kerestem, de, remélem, a közeljövőben sikerül komoly tétmeccseket nyernem.

Annak idején a franciaországi kontinensviadal előtt igencsak derűlátó volt, még az éremszerzést sem tartotta elképzelhetetlennek. A végén aztán csupán egy meccsből állt az „Eb-kirándulás”. Miért?

Sajnos, nem kedvezett a sorsolás, a lehető legnehezebb ellenfelet kaptam. Én még újonc voltam a nemzetközi szorítóban, míg # a súlycsoport legjobbja és címvéd#je. Pedig, ha a másik ágra kerülök...

Az elmúlt héten Pécsett rendeztek Európa-bajnokságot. Kitűnő alkalom lett volna a bizonyításra. Profiként természetesen nem indulhatott a viadalon. Nem fájt egy kicsit a szíve?

Nem, mert pályafutásomnak az úgynevezett amatőr fejezetét már korábban lezártam.

Mennyiben más a hivatásos boksz?

Sokkal többet kell edzeni, mert, ugye, az egyes meccsek hosszabbak, mint az amatőröknél. Naponta két órát tréningezem Komáromban, esténként pedig Nyárad környékén futok. Milan Hrabovský érdekes edzéstervet dolgozott ki. Jobban oda kell figyelni a táplálkozásra is és vigyázni kell az édességekkel.

Legutóbbi hivatásos mérkőzését, a tizediket közel kétezer néző előtt vívta a komáromi sportcsarnokban. Milyen érzés volt, amikor a telt ház pecekig Vida Ágnest ünnepelte?

Egyszerűen fantasztikus. Nagyon akartam nyerni, mert lengyel ellenfelemtől egy hónappal ezelőtt úgy kaptam ki, hogy én voltam a jobb. Ezt a varsói közönség is elismerte! Most sikerült visszavágnom, a szombati, amolyan önbizalom-erősítő győzelem volt.

A közeljövőben milyen program vár a legjobb szlovákiai női profi bokszolóra?

A nyár elején szeretnék az Eb-címért ringbe szállni. Addig azonban lesz még 2-3 ún. felvezető meccs. Mivel a kontinensbajnoki találkozóra, minden bizonnyal, a címvédő otthonában kerül majd sor, így tisztában vagyok azzal, hogy csak akkor nyerhetek, ha padlóra küldöm ellenfelemet. Sajnos, a profiknál is igen részrehajlóak a pontozók!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?