Megvan a DAC első győzelme

<p>Megszerezte első győzelmét a Fortuna Liga aktuális szezonjában a DAC labdarúgócsapata, a sárga-kékek 3:1-re nyertek a sereghajtó kassaiak ellen. A hazai gólokat Ujlaky, Sabler és Jurčo lőtte, de a tizenkettes is nagyon jól játszott.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szokottnál kevesebb, háromezer néző volt kíváncsi a dunaszerdahelyiek második hazai meccsére az új idényben. A B közép egy része fehér pólót viselt, hogy ezzel fejezze ki tiltakozását a Ferencváros új stadionjában tervezett vénaszkenner bevezetése ellen. A meccs folyamán előkerült egy „Kubatov, nem kell a szkenner! Kitartás, fradisták!” feliratú transzparens is. A lelátón két „Free Palestine” felirat is volt, egy nagyobb transzparensen pedig a következő szöveg állt: „Nem kell a cenzúra!” (Értesüléseink szerint a DAC első hazai bajnokija előtt a klubvezetés a meccset megelőzően berendelte a szurkolók által kiakasztani tervezett zászlókat, transzparenseket, hogy jóváhagyja, melyek kerülhetnek ki, és melyek nem.)

Tíz perc, két ziccer,

egy gól

Mindkét csapaton nagy volt a nyomás, hiszen a kassaiak pont nélkül álltak az utolsó helyen (eddig mind a hat tétmeccsüket elvesztették a szezonban), a DAC pedig három bajnoki forduló alatt két pontot gyűjtött.

A sárga-kékek remekül kezdték a meccset, a 6. percben Szabó Ottó felívelése után Jurčo csúsztatta tovább a labdát, a hosszú saroknál álló Ujlaky pedig a hálóba vágta – 1:0. Három perccel később Sabler került ziccerbe, de a kassai kapus védett. „Ha tíz perc után 2:0-ra vezettünk volna, valószínűleg eldőlt volna a meccs” – jegyezte meg már a lefújás után a dunaszerdahelyieket irányító Radványi Miklós.

Így azonban erőre kaptak a kassaiak, főleg Pačinda volt elemében, aki pontrúgásból és akcióból is veszélyeztetett. Az egyik veszélyes szabadrúgást Penksa védte, a kassai támadó a ziccerét a kapu mellé rúgta, a 41. percben azonban már remekül használta ki, hogy lyuk támadt a DAC-védelem jobb oldalán, és kis szerencsével Penksa lába között a hálóba lőtt – 1:1.

„Ébresztő, ébresztő” – zengte a hazai szurkolótábor.

Sabler és Jurčo találata

A sárga-kékek megfogadták szurkolóik tanácsát, és a második félidő elején rögtön gólt szereztek: egy levágódó labda Sablerhez pattant, aki nem hibázott – 2:1. A 18 éves csatár néhány fekvőtámasszal ünnepelte második találatát a DAC színeiben.

A hazaiak igyekeztek bebiztosítani előnyüket, a közönség is egyre jobban belejött. A 70. percben óriási hazai helyzet maradt ki: Jurčo kapásból a kapu mellé bombázott. Az ellentámadásból egyenlíthettek volna a kassaiak, ám Šinglár nem találta el a kaput. A sárga-kékeknél a csereként beállt Černák gyakorlatilag első labdaérintéséből helyzetet alakított ki, de Ružinský ezúttal is védett, a szöglet után pedig hiába pattogott a labda a kassai kapu előtt, végül a kapus kaparintotta meg.

Három perccel a lefújás előtt azonban a DAC eldöntötte a mérkőzést, egy pontrúgást követően Jurčo közvetlen közelről a hálóba kotorta a labdát – 3:1.

Csalódott Látal

A kassaiak vezetőedzője, Radoslav Látal csalódottan és kissé mérgesen értékelte a mérkőzést. „Egyéni hibák után kaptuk a gólokat. Ha nem lennének ezek a megingások, akkor sokkal jobb eredményeink lehetnének, hiszen ezúttal is szépen adogattunk, a meccs egyes szakaszaiban mezőnyfölényben játszottunk – mondta Látal, aki nem akarta elárulni, miről beszélgetett a kassai klubtulajdonossal hétközben. – Négyszemközt tárgyaltunk, hogy miről, azt most nem fogom elmondani.” Nem nehéz azonban kitalálni, hogy ha a kassaiak nem támadnak fel, akkor Látal napjai meg vannak számlálva a kelet-szlovákiai együttesnél.

„Jó volt a tizenkettes”

Radványi Miklós elégedetten fogadhatta a gratulációkat a mérkőzés után. Bár a DAC játéka még nem volt tökéletes, a nagyon fontos három pontot sikerült begyűjteni. „Aktívan kezdtünk, tíz perc után 2:0-ra vezethettünk volna. Aztán megmutatkozott az ellenfelünk ereje is, és Penksa hibája után egyenlítettek. A félidőben arra biztattam a játékosokat, hogy legyenek aktívak, gyorsan jött is a második gólunk. Több helyzetünk volt, és végül 3:1-re nyertünk. Nagyon örülök, hogy Sabler és Jurčo is betalált, maximálisan elégedett vagyok – nyilatkozta Radványi, aki a közönséget is dicsérte. – Jól játszott a tizenkettes, nem? Fantázia, hogy milyen hangulat van ebben a stadionban. Akkor is mellettünk álltak, amikor nem ment olyan jól a játék, megérdemelték ezt a győzelmet.”

A szurkolótábort dicsérte a kapus Penksa is. „Hogy mit szólok a hangulathoz? Mit szólhatnék? Lenyűgöző!” A közönségkedvenc hálóőr tisztában van vele, hogy hibázott a kassaiak góljánál: „Előfordul az ilyesmi nálam nagyobb kapusokkal is. Annak örülök, hogy ez a hiba egy ilyen meccsen jött, amikor a csapattársaim több gólt rúgtak. Inkább kapjak egy potyagólt, és nyerjünk, minthogy védjem ki az ellenfél szemét, de csak döntetlen legyen az eredmény. Az pedig külön öröm számomra, hogy gyerekkori jó barátom, Jurčo is betalált.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?