Megmenekült a DAC!

Bacsfa. Könnyedén győzött a DAC a csallóközi derbin, s mivel a varannóiak kikaptak Nyitrán, ez egyben azt is jelenti, hogy az őszi idény után még biztos kiesőként elkönyvelt dunaszerdahelyiek bent maradtak a másodosztályban.

Javadnak, a DAC iráni légiósának (7-es számmal) zsonglőrködni is maradt ideje BacsfánSomogyi Tibor felvételeA meccs elején a bacsfaiak mintha az öltözőben lettek volna még: a sárga-kékek kedvükre gurigázhattak, s a hazaiak jószerivel labdához sem értek, amikor már vezetett a DAC. A harmadik percben Konečný tálalt Herczeg elé, és az egykori magyar válogatott csatár jobbal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt: 0:1. A bacsfaiak Filo révén egyenlíthettek volna, ha a partjelző lest intve, nem állítja meg két percen belül háromszor is a bacsfai csatárt. A 14. percben Albert indította Szíjjártót, aki középre adott, az üresen érkező Maťaš pedig a labdát eltalálta ugyan, de Kobr kapuját már nem. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a 27. percben a DAC növelte előnyét: Herczeg csapta be Puchnert és Mikulecet, és az ötös sarkáról mattolta Kostolánit: 0:2. A 40. percben Loj szöktette Bognárt, a feltűnően indiszponált Puchner a 16-oson belül szabálytalanul szerelt, Loj pedig büntetőből megszerezte a DAC harmadik gólját. A második félidő bacsfai szépítéssel kezdődött ugyan (Füzik szabadrúgása lepte meg Kobrt), de a forgatókönyv nem változott. A 63. percben Mikulec buktatta Herczeget, s a mérkőzés második 11-esét Simon értékesítette: 1:4. A bacsfaiak közül többen is (Puchner, Mikulec, Maťaš és Filo) szezonbeli leg-gyengébb teljesítményüket nyújtották, s így a DAC-nak elég volt fegyelmezetten futballoznia ahhoz, hogy már az első félidőben eldöntse a mérkőzést.

BÁČ–DAC 1:4 (0:3). Gólszer-zők: Füzik (46.), ill. Herczeg (3., 27.), Loj (41., 11-esből), Simon (63., 11-esből). Játékvezető: Ďuriš, 2600 néző. Kiállítva: Filo (73., második sárga lap után).

BÁČ: Kostoláni–Mikulec, Albert, Puchner (46. Bodrogi), Gonos–Szíjjártó, Pukalovič, Erős (46. Meszároš), Maťaš–Filo, Füzik. DAC: Kobr–Buka, Simon, Loj, Konečný–Ashoubi, Horochonič, Mohsen (77. Zlacký), Javad (77. Hrubina)–Herczeg, Bognár (83. Lelkeš). (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?