Meglepő japán siker

Incshon/Mijagi/Jokohama. Vasárnap Costa Rica döntetlent játszott Törökországgal, így a hatpontos Brazília a 3. fordulótól függetlenül bejutott a nyolcaddöntőbe. Mexikó legyőzte Ecuadort, így jelentős lépést tett a továbbjutás felé. Japán meglepetésre 1:0-ra nyert Oroszország ellen, s ezzel jelentős az esélye a tizenhat közé kerülésbe.

Határtalan gólöröm. A szigetországi házigazda szolgáltatta a vasárnap legnagyobb meglepetését.Reuters-felvétel C–CSOPORT

TÖRÖKORSZÁG–COSTA RICA 1:1 (0:0). Góllövők: Emre Belezöglu (56.), ill. Parks (86.). Játékvezető: Codjia (benini); 41 000 néző. Sárga lap: Emre Asik, Tugay, Emre Belezöglu, Martinez, Castro. TÖRÖKORSZÁG: Rüstü–Fatih, Ümit Özat, Emre Asik, Ergün–Ümit Davala, Tugay (88. Arif), Bastürk (79. Nihat), Emre Belezöglu–Hasan Sas, Hakan Sükür (75. Ilhan). COSTA RICA: Lonnis–Wallace (77. Bryce), Marin, Wright, Martinez, Castro–Lopez (77. Parks), Solis, Centeno (66. Medford)–Wanchope, Gomez. Aktívabban kezdtek a törökök, azonban rendkívül veszélyesek voltak a Costa Rica-i ellentámadások. Az európai együttes többet birtokolta a labdát, ám komoly helyzetek a túloldalon adódtak, Centeno két alkalommal is nagy lehetőséget puskázott el. Az 56. percben vezetést szereztek a törökök, Emre másodszorra a hálóba talált. Ezt követően nagyobb sebességre kapcsoltak Gomez edző védencei és négy perccel a befejezés előtt a csereként beállt Parks egyenlített. Nem sokkal később Parks újabb gólt szerezhetett volna, azonban nem találta ez az üres kaput. A mérkőzés jelentős részében Costa Rica játszott fölényben, de a közép-amerikai játékosok sorra kihagyták lehetőségeiket. A törökök idegesen futballoztak, körülményesen támadtak. Némi szerencsével mégis ők szereztek vezetést, ám előnyüket nem tudták megtartani a tudatosabban és szebben futballozó ellenféllel szemben. A csoportban a hatpontos brazilok már biztos továbbjutónak számítanak.

Eddigi eredmények: Brazília–Törökország 2:1, Kína–Costa Rica 0:2, Brazília–Kína 4:0.

A csoport állása:

1. Brazília 2 2 0 0 6:1 6

2. Costa Rica 2 1 1 0 3:1 4

3. Törökország 2 0 1 1 2:3 1

4. Kína 2 0 0 2 0:6 0

A zárófordulóban – június 13., csütörtök, 8.30: Costa Rica–Brazília, Törökország–Kína.

G–CSOPORT

MEXIKÓ–ECUADOR 2:1 (1:1). Góllövők: Borgetti (28.), Torrado (56.), ill. Delgado (5.). Játékvezető: Daami (tunéziai); 45 600 néző. Sárga lap: Torrado, Kaviedes, Cevallos, Guerron, Tenorio, Delgado. MEXIKÓ: Perez–Vidrio, Marquez, Carmona–Morales, Torrado, Rodriguez (87. Caballero), Luna, Arrelano–Borgetti (77. Hernandez), Blanco (90. Mercado). ECUADOR: Cevallos–De la Cruz, Hurtado, Porozo, Guerron–Tenorio (35. Ayovi), Obregon (58. Aguinaga), Chala, Mendez–Kaviedes (53. C. Tenorjo), Delgado. Letámadással kezdett, s meglepte esélyesebb ellenfelét az ecuadori együttes. A lelkes játék az 5. percben gólt eredményezett, de ezt követően a mexikóiak átvették az irányítást és megérdemelten egyenlítettek. A második félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek, végül Torrado jól eltalált lövése döntött a szervezettebben játszó Mexikó javára. A két vereséggel álló Ecuador a további eredményektől függetlenül már nem juthat a nyolcaddöntőbe.

Eddigi eredmények: Mexikó–Horvátország 1:1, Olaszország–Ecuador 2:0, Horvátország–Olaszország 2:1.

A csoport állása:

1. Mexikó 2 2 0 0 3:1 6

2. Olaszország 2 1 0 1 3:2 3

3. Horvátország 2 1 0 1 2:2 3

4. Ecuador 2 0 0 2 1:4 0

A zárófordulóban – június 13., csütörtök, 13.30: Mexikó–Olaszország, Ecuador–Horvátország.

H–CSOPORT

JAPÁN–OROSZORSZÁG 1:0 (0:0). Góllövő: Inamoto (51.). Játékvezető: Merk (német); 70 000 néző. Sárga lap: Mijamoto, Nakata Kodzsi, Nakajama, Pimenov, Szolomatyin, Nyikiforov. JAPÁN: Narazaki–Macuda, Mijamoto, Nakata Kodzsi–Mjodzsin, Toda, Nakata Hidetosi, Inamoto (85. Fukunisi), Ono (75. Hattori)–Janagiszava, Szuzuki (72. Nakajama). OROSZORSZÁG: Nyigmatullin–Onopko, Kovtun, Nyikiforov, Szolomatyin–Karpin, Szemsov, Szmertyin (57. Beszcsasztnih), Tyitov, Izmajlov (52. Hohlov)–Pimenov (46. Szicsev). A japánok végigtámadták az első 45 percet, de alig tudtak helyzetet kidolgozni. Szünet után viszont gyorsan vezetést szereztek. Az addig jobbára védekező oroszok azonnal átvették az irányítást, nőtt az iram, s mindkét kapu többször forgott veszélyben. A házigazdák a hajrára szinte teljesen beszorultak, de megőrizték előnyüket. Ez egyben azt is jelenti, hogy megszerezték első győzelmüket a vb-k történetében. A helyzetek és a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Eddigi eredmények: Japán–Belgium 2:2, Oroszország–Tunézia 2:0.

A csoport állása:

1. Japán 2 1 1 0 3:2 4

2. Oroszország 2 1 0 1 2:1 3

3. Belgium 1 0 1 0 2:2 1

4. Tunézia 1 0 0 1 0:2 0

A folytatás – június 10., hétfő, 11.00: Tunézia–Belgium; június 14., péntek, 15.30: Tunézia–Japán, Belgium–Oroszország. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?