Megismétlődik a tavalyi BL-döntő

<p>Ma este (20.45) megkezdődik a negyeddöntős szakasz a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a tavalyi döntő ismétléseként a címvédő Real Madrid városi riválisával, az Atléticóval csap össze. A másik meccsen a Juventus a Monacót fogadja.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Spanyolország három csapattal is képviselteti magát a legjobb nyolc között – a harmadik a Barcelona –, s ez a párosítás garantálja, hogy egy együttesük biztosan ott lesz az elődöntőben.

A párharc első találkozóját az Atlético stadionjában rendezik, s a favorit most is a Real, amely több sztárral, több trófeával és több pénzzel rendelkezik riválisánál. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a BL tavalyi döntőjében a királyi gárda csak a rendes játékidő ráadásában egyenlített, s onnan nyert a hosszabbításban szerzett góloknak köszönhetően 4:1-re. Ami pedig még fontosabb: a mostani szezonban hat meccset játszott egymással a két csapat, s az Atlético egyszer sem kapott ki. Először augusztusban, a Spanyol Szuperkupában találkozott egymással a két együttes, a Real pályaválasztásával 1:1 lett a végeredmény, majd a Vicente Calderón Stadionban 1:0-ra nyert Diego Simeone csapata. A spanyol bajnokságban mindkétszer az Atlético győzött (2:1, 4:0), a Király-kupa nyolcaddöntőjében pedig az idegenbeli 0:2 után a Santiago Bérnabeu Stadionban 2:2 lett az eredmény, így a Real 4:2-vel búcsúzott.

„Nagy előnyünk, hogy Diego Simeone személyében kiváló edzőnk van, aki remekül felkészít minket. Korántsem rendelkezünk olyan anyagi háttérrel, mint a Real, de trénerünknek köszönhetően képesek vagyunk elbúcsúztatni Ronaldóékat – mondta Fernando Torres, az Atlético csatára. – Simeone minden meccsen azt kéri tőlünk, hogy adjuk ki magunkból a maximumot. Vissza akarunk vágni a döntőben elszenvedett vereségért.”

Kedvező a mérlege Simeonénak a Real ellen, az utóbbi 11 meccs közül ötöt megnyert, s csak háromszor kapott ki. Az argentin tréner ma már számíthat a sérüléséből felépült Mario Mandzukicra.

A királyi gárda főleg a kirobbanó formában levő Cristiano Ronaldóban bízik, aki már 49 gólnál jár ebben a szezonban. Jó passzban van a csapat, amely az utóbbi három bajnokiján 14 gólt lőtt, s mindössze egyet kapott. A királyi gárda feledtetni akarja a februári Primera División-összecsapást, amikor 4:0-s vereséget szenvedett a Vicente Calderónban.

„Ez teljes más meccs lesz, mint a februári. Most sokkal jobb formában vagyunk” – szögezte le Carlo Ancelotti, a Real mestere, aki szombaton az Eibar ellen 3:0-ra megnyert bajnokin több kulcsemberét is pihentette.

„Az motivál bennünket, hogy ebben az idényben még nem győztük le városi riválisunkat. Bízom benne, hogy most megtörik a jég” – jelentette ki magabiztosan Álvaro Arbeloa, a királyi gárda jobbhátvédje.

A másik ma esti mérkőzésen az olasz bajnok és a jelenlegi listavezető Juventus a Monacót fogadja. A torinói gárda 2003 óta először kerülhet be az elődöntőbe, és hazai statisztikája alapján egyértelműen az összecsapás esélyese. Egyrészt francia ellenfelekkel szemben veretlen otthon, legutóbbi 11 európai kupamérkőzésén nem kapott ki saját közönsége előtt, és a Juventus Stadion 2011-es megnyitása óta lejátszott 16 európai kupamérkőzésén csak egyszer szenvedett vereséget. Ezzel szemben a Monaco még soha nem nyert meccset Olaszországban, így a franciák is elismerik, hogy ők az esélytelenebbek a párharcban.

„Egyértelmű, hogy a Juventus az esélyes – szögezte le Joao Moutinho, a Monaco portugál középpályása. – De miután kiejtettük az Arsenalt, másképpen tekintenek ránk az ellenfelek. Amikor a szezon előtt James Rodríguez és Radamel Falcao is távozott tőlünk, és nem igazoltunk senkit a helyükre, mindenki azt gondolta, hogy a bajnokságban középcsapat leszünk, a BL-ben pedig nem jutunk túl a csoportkörön. Rácáfoltunk erre.”

Rosszul sikerült a Juventus hétvégi főpróbája, 1:0-ra kikapott a sereghajtó Parma vendégeként. „Az nem kifogás, hogy Pirlo és Pogba nem játszott. Ráfizettünk arra, hogy játékosaim félvállról vették a meccset. A fiúk megígérték, hogy a Monaco ellen feledtetik a kudarcot” – mondta Massimiliano Allegri, a torinóiak szakvezetője. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?