Megint az érsekújváriak örülhettek a finisben

A tavalyi idényhez hasonlóan a Tipsport Liga idei kiírásában is az alapszakasz utolsó fordulójában biztosította be helyét a playoffban az érsek-újvári jégkorongcsapat.Az előző szezonban az akkor újonc érsekújváriak ki-ki meccset vívtak a rájátszásért Trencsénben.

A tavalyi idényhez hasonlóan a Tipsport Liga idei kiírásában is az alapszakasz utolsó fordulójában biztosította be helyét a playoffban az érsek-újvári jégkorongcsapat.

Az előző szezonban az akkor újonc érsekújváriak ki-ki meccset vívtak a rájátszásért Trencsénben. Hatalmas izgalmak közepette sikerült megőrizniük a rendes játékidőben a döntetlent (1:1), s az egy pont már a nyolc közé jutást, azaz a playoff-szereplést jelentette számukra, a Dukla kárára.

Vasárnap este „csak” távúton vetélkedett egymással az érsekújvári és a liptószentmiklósi együttes – utóbbinak egy ponttal kellett volna többet szereznie zöld-fehér riválisánál. Ez az elméleti helyzet nem is kevés időn keresztül állt fenn a Tipsport Liga utolsó, 54. fordulójában: a liptóiak vezettek Zsolnán (akik 7. helye már régóta biztos volt), a nyitraiak pedig (akik az előző körben már megnyerték az alapszakaszt), fordítottak hazai pályán az érsekújváriak ellen.

„Mi az életünkért játszottunk – mondta lapunknak Timotej Šille, az érsekújváriak játékosa arról, honnan merítettek erőt 2:1-es hátrányban. – Mi jobban akartuk a győzelmet. A nyitraiakon látszott, hogy az előny tudatában kicsit kiengedtek. Játékban, magában a hokiban nálunk magasabb szinten vannak, de mi csapatként jobbak vagyunk. A szívünknek köszönhetően tudtuk megnyerni a meccset 3:2-re, például belevetődtünk a lövésekbe.”

A zöld-fehér reményeknek végül egy esetleges egyenlítés sem vetett volna véget, mert a liptószentmiklósiak hosszabbítás után 4:3-ra kikaptak, de Šille szerint az volt a legfontosabb tényező, hogy végig bíztak magukban. „Ez az érzés pedig megsokszorozódik, ha jól kezdünk, márpedig mi 1:0-ra vezettünk, ami jó jel. Nagyon örülünk, hogy nyertünk.”

Az egykori magyar válogatott, Sille Tamás fia arról már nem tudott beszámolni, sok „ünneplő” megállót iktatott-e be hazafele a csapatbusz, mivel ő aznap otthon maradt – Nyitrán. A 22 éves támadó ugyanis szezon közben épp a zoboraljai város csapatából került egy csere keretében Érsekújvárba. Volt társai ellen már az alapszakaszban is játszott, gólt is ütött nekik, de továbbra is különlegesek számára ezek a párharcok.

„A nyitraiak ellen mindig van egy pluszmotivációm, mégha ezen az utolsó meccsen úgy is voltam, hogy mindegy, kivel játszunk. A családommal is megünnepeltük a sikert, nem gyakori, hogy a nyolcadik helyezett nyer az első otthonában ilyen éles meccsen. Tényleg nagyon örülök, és várom már a playoffot” – hangsúlyozta többször is Šille, nem véletlenül: az érsekújváriak ugyanis a nyitraiakkal találkoznak az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatában, amely csütörtökön kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?