Medgyes nem lesz ott az Eb-n, de nem adja fel

<p>Nem sikerült teljesítenie az Eb-szintet a távolugró Medgyes Renátának, ezért nem lehet ott a jövő heti, zürichi atlétikai kontinensviadalon.</p><p>A dunaszerdahelyi versenyző 646 centiméterig jutott, az Eb-részvételhez 655-öt kellett volna ugrania.</p>

BŐD TITANILLA

Mivel a besztercebányai Dukla atlétája a tavalyi évben sem érte el a szintet, saját költségén sem vehet részt az Európa-bajnokságon (ellentétben legfőbb riválisával, Jana Velďákovával, aki ugyan idén szintén nem érte el a 655 centimétert, de az elmúlt szezonban megugrotta a limitet, így önköltségen elutazhat Zürichbe).

Medgyes Renáta lapunknak elmondta, sok körülmény nehezítette a dolgát az idény során: „Április végén megsérültem, de azt hittem, csak izomhúzódás. Pihentettem a lábam, és nem éreztem fájdalmat, ezért május 11-én elindultam egy versenyen Nové Mestóban. De sajnos nem tudtam ugrani, mert nagyon fájt a jobb lábam hátsó izma. Kiderült, hogy izomszakadásom van. Mindent megtettem a mielőbbi felépülésért, Gašpar doktor úr is rengeteget segített, de gyakorlatilag két hónapot így is ki kellett hagynom.”

A 31 éves atléta csak július elején tudta kezdhetette el a versenyzést, a tervezett 8–10 viadal helyett csak négyen tudott elindulni, hogy megpróbálja teljesíteni a szintet. „Nem tudtam annyit edzeni, mint kellett volna, de ennek ellenére jól kezdtem, Táborban szakadó esőben 646 centit ugrottam, és belépésekkel még több is lett volna. Ezután amiatt szenvedtünk, hogy nem volt elég idő a felkészülésre, a ráfutásokat sem tudtam eléggé gyakorolni. Talán két­három hét kellene még, hogy ki tudjam hozni magamból a maximumot” – magyarázta Medgyes, akinek vasárnap Ostraván volt az utolsó lehetősége a szint megszerzésére, de csak 626 centiig jutott.

„Mostanában semmi sem sikerül, sem a magánéletben, sem a sportban, de én Ostraván is azzal vágtam neki a versenynek, hogy most meg fogom ugrani a szintet. Jól éreztem magam, jó formában voltam, de mindjárt az első ugrásoknál úgy megfordult a szél, hogy 3,5 m/s-s ellenszélben kellett ugranom – idézte fel a csehországi megmérettetést Medgyes. – Ez van, jól kisírtam magam, a sportban ilyesmi előfordul.”

Medgyes Renátának október 1-jéig van szerződése a besztercebányai Duklával, az idei szezonra az volt a célja, hogy döntőbe kerüljön az Európa-bajnokságon. „Remélem, a klubnál figyelembe veszik, hogy sérült voltam, és meghosszabbítják velem a szerződést annak ellenére, hogy a célkitűzést nem sikerült teljesíteni. Nem mindegy nekem, hogy kapok-e fizetést vagy nem, hiszen elképzelhetetlen számomra, hogy munka mellett napi két fázisban eddzek. Ezt így nem lehet. Bízom benne, hogy a Dukla kitart mellettem” – mondta lapunknak Medgyes.

A dunaszerdahelyi atléta nem az a típus, aki feladja, s most sem szándékozik ezt tenni. „Az olimpiáig mindenképpen versenyezni szeretnék. Szerintem vagyok olyan versenyző, aki 680-akra képes. De sajnos mindig közbeszól a sors, az utóbbi időben nincs szerencsém. A szlovák országos bajnokságon is mindig ellenszélben kellett ugranom” – mondta Medgyes, aki két hét múlva Nagyszombatban még elindul egy versenyen, de hivatalosan már véget ért a szezonja.

„Az bánt, hogy nem tudtam megmutatni, ami bennem van, mert az edzések alapján bennem volt a 655 centi, még annál több is – hangsúlyozta a távolugró. – Nehéz időszakom van most, de nem adom fel. Remélem, hogy minden jóra fordul, mert a padlóról már csak felfelé vezet az út.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?