McParland a playoffba lőtte az érsekújvári hokisokat

Történelmi első élvonalbeli szereplését újabb sikerrel toldotta meg az érsekújvári jégkorongcsapat: a vasárnap esti trencséni ki-ki meccsen megszerezte a playoffba jutáshoz szükséges egy pontot.A Tipsport Liga csütörtökön rajtoló rájátszásában az újonc zöld-fehérek az alapszakasz nyolcadik helyezett

Történelmi első élvonalbeli szereplését újabb sikerrel toldotta meg az érsekújvári jégkorongcsapat: a vasárnap esti trencséni ki-ki meccsen megszerezte a playoffba jutáshoz szükséges egy pontot.

A Tipsport Liga csütörtökön rajtoló rájátszásában az újonc zöld-fehérek az alapszakasz nyolcadik helyezettjeként az élen záró besztercebányaiakkal találkoznak. Igaz, kevésen – konkrétan egy újabb ponton – múlt, hogy nem hetedikek lettek, s akkor a nyitraiak elleni régióderbik kerültek volna bele az érsekújvári meccsnaptárba. „Trencsénben nyerni akartunk a hosszabbításban, sajnáljuk, hogy nem sikerült” – mondta erről Milan Kytnár, az újonc egyik legjobbja.

A trencséni hosszabbításban ugyanakkor – a playoffba jutás kivívása utáni euforikus állapotban – már hiányzott a koncentráció az érsekújváriak részéről, akik több nagy helyzetüket is elpuskázták, míg a trencséniek Hecl révén az első lehetőségüket gólra váltották, így 2:1-re nyerték a meccset, s ugyanilyen arányban osztoztak a pontokon is a csapatok.

Ez pedig azt jelentette, hogy a vendégek teljesítették a feladatot, nem kaptak ki a rendes játékidőben, és a folytatásban az idegőrlő osztályozós „négyes bajnokság” helyett a playoffban szerepelhetnek, ahol csak meglepetést okozhatnak.

„A trencsénieknek muszáj lett volna nyerniük, mi pedig »csak« akartuk a győzelmet – világított rá mentális előnyükre Kytnár. – A legapróbb részletig betartottuk Štefan Mikeš edző taktikai utasításait. A kiegyenlített meccsen így egy gól is elég volt a döntetlenhez.”

Azt az egy gólt Nick McParland ütötte a 38. percben egy szép akció után. Pedig a kanadai hokist januári szerződtetése után nem sokkal (hat meccsen 1-1 gól és gólpassz volt a mérlege) el akarták küldeni a klubtól, de három találkozót kihagyva visszatért, most pedig gyakorlatilag a playoffba ütötte csapatát.

Mert ugyan a trencséniek a 48. percben egyenlíteni tudtak (1:1), s főleg a Slovantól kölcsönkapott Andrej Šťastnýt vetette szét a bizonyítási vágy, Július Pénzeš edző gárdája – aki egyébként 14 meccs erejéig a zöld-fehérek vezetőedzője is volt a szezonban – nem tudta feltörni az érsekújváriak (ezúttal) remek védelmét. Az utolsó másfél percben kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre a trencséniek, de a vendégek, űzve-hajtva mintegy 250 főnyi szurkolójuk által, megőrizték a rendes játékidőben az 1:1-et.

„Én már megéltem karrierem során, hogy nyolcadikként kivertük a playoffban az aktuális első helyezettet, esélyünk tehát lesz a besztercebányaiak ellen is. Nagy akarással, de egyúttal alázattal kell nekivágnunk a sorozatnak” – jegyezte meg Michal Hudec, az érsekújváriak egyik legrutinosabb játékosa.

(ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?