Martin Kohút lett a hokiszövetség új elnöke

Pozsony.

Pozsony. Egészen elképesztő hosszúságú, több mint 14 órás közgyűlés végén, csütörtök éjjel Martin Kohútot válasz-tották meg a Szlovák Jégko-rongszövetség új elnökévé.

Szimbolikusan csütörtök éjfélkor jelentették be a maratonira nyúlt rendkívüli kongresszuson, hogy a küldöttek Martin Kohútot választották meg a Szlovák Jégkorongszövetség elnökévé. A 45 éves, IT-szférában karriert épített menedzser az öt éve regnáló Igor Nemečeket váltja a poszton, megbízása a következő három évre szól.

„Hatalmas alázattal közelítek a feladathoz. Azt szeretném, hogy a hokimozgalomban nehéz körülmények között dolgozó emberek jobban érezzék magukat, hogy a hokiban egy jól működő cég mintájára alakuljanak a dolgok – nyilatkozta Kohút első sajtótájékoztatóján, majd korábbi ígéretéhez híven rögtön rátért annak taglalására, mi volt a legfőbb ok, ami miatt indult a posztért. – Volt egy ügyes, okos barátom, aki közgazdaságot végzett, és nagyon sok dolgot meg akart változtatni Szlovákiában. Húsvéthétfőn azonban a Dunába fulladt. Az utolsó találkozásunkkor Martin Filko azt mondta nekem, vágjak bele, és csináljak rendet a hokiban.”

Kohút hozzátette, a közgyűlés által megszavazott fizetését, 3500 eurót minden hónapban az utánpótlás támogatására fogja fordítani. „Szombaton az lesz az első dolgom, hogy felhívom Miroslav Šatant, aki szerintem a legjobb választás lenne a válogatott főmenedzseri posztjára” – tette hozzá Kohút.

Az elnöki posztra pályázó másik jelölt, Tibor Turan csak kis különbséggel maradt alul a szavazáson. Az egykori jégkorongozó elmondása szerint ha valóra váltak volna az ígéretek, neki kellett volna győznie. „Most egy újabb élettapasztalatot szereztem, hogy az ember kizárólag magára számíthat. Másrészt örülök is, mert nem irigylem azokat, akik a szlovák hokit fogják irányítani, sok sikert kívánok nekik, hogy kivezessék a mozgalmat a krízisből – jegyezte meg Turan. – Ha érkezne megkeresés a Martin Kohúttal való esetleges együttműködésre, nem fogadnám el.”

A tavalyi tisztújítástól eltérően – amikor az elnök maga jelölte ki a tagokat –, az új alapszabály szerint a végrehajtó bizottságba is a küldöttek választottak a jelöltekből. Meglepetésre a Tipsport Ligát megillető helyre nem a bajnokságot irányító Pro-Hokej főigazgatója, Richard Lintner, hanem az újonc érsekújváriak elnöke, František Sucharda került, és a válogatott eddigi főmenedzsere, Róbert Švehla is magabiztosan győzte le a voksoláson Ľubomír Višňovskýt. A tíztagú bizottságban – amelybe a játékosok képviseletében Jozef Stümpel is bekerült – így Turan támogatói lesznek többségben. „Különleges helyzet lesz, de így döntöttek a küldöttek. Nem vagyok pesszimista, szerintem képesek leszünk normálisan kommunikálni. Nemcsak Tibor Turan támogatói lesznek ott, hanem az engem pártolók is. Elég támogatásom lesz” – tette hozzá Kohút, aki nem tervez változást a nemzeti csapat élén, amelyet egy évig még biztosan Zdeno Cíger fog vezetni. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?