Már a Hungaroringen szigorít a FIA

Tulajdonosváltás a Saubernél, szabályváltoztatások, új elektronikus mérési rendszer a pályán – csak néhány téma, amely már a hétvége előtt fokozza az izgalmakat a Hungaroring paddockjában.Bezavarhat az esőA Magyar Nagydíjon megszokott nyári időjárás és hőség fogadta a Forma–1 mezőnyét tegnap a Hunga

Tulajdonosváltás a Saubernél, szabályváltoztatások, új elektronikus mérési rendszer a pályán – csak néhány téma, amely már a hétvége előtt fokozza az izgalmakat a Hungaroring paddockjában.

Bezavarhat az eső

A Magyar Nagydíjon megszokott nyári időjárás és hőség fogadta a Forma–1 mezőnyét tegnap a Hungaroringen, amikor a versenyzők teljesítették a szokásos pályabejárást. A hétvégére ehhez hasonló körülményeket jósolnak, azonban szombaton, az időmérő edzés során és a versenyen az eső is megzavarhatja a mezőny munkáját, ez a Hungaroringen különösen nagy mértékben befolyásolhatja a futam alakulását.

Megmenekült a Sauber

Pozitív hírekkel érkezett meg a Sauber istálló, kiderült ugyanis, hogy az anyagi gondokkal küzdő csapat új tulajdonosra lelt: a Longbow Finance S.A nevű befektetőcsoport vásárolta fel az alakulatot, amely így megmenekült a csődtől. Ezzel Peter Sauber, az eddigi tulajdonos elbúcsúzik a Forma–1-től: a szakember 1993 óta meghatározó alakja a sportnak, ám örül, hogy csapata jövője már biztosított a királykategóriában.

„Rádióinfó” a boxban

Nemcsak az aszfalt és a kerékvetők újultak meg a magyar versenypályán, hanem a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) egy elektronikus, pályaelhagyást érzékelő rendszert is telepített a Hungaroring 4-es és 11-es kanyarjához, amelynek segítségével egyértelműen meghatározható, ha egy pilóta négy kerékkel elhagyja a pályát. Az FIA ezzel azt szeretné elérni, hogy a versenyzők ne juthassanak jogosulatlan előnyhöz azáltal, hogy kiszélesítik a pályát.

A Brit Nagydíjat követően Nico Rosberg 10 másodperces büntetést kapott, amiért csapata a váltó működésével kapcsolatban rádión információt adott neki a futam során. A hasonló esetek elkerülése érdekében az FIA úgy döntött, hogy szigorít a meglévő rádiós szabályokon. Az új regulák azt mondják ki, hogy amennyiben egy istálló az autó technikai problémájáról szeretne információt közölni, úgy a pilótának a boxba kell hajtania, ahol a csapattagok beszélhetnek hozzá, vagy kijavíthatják a problémát.

Rosberg büntetést kaphat

A világbajnoki éllovas nem csupán a 10 másodperces büntetés miatt bosszankodhatott a Brit Nagydíjat követően, hanem amiatt is, hogy váltója – amelyről információt kért a csapattól – miért hibásodhatott meg. Az előzetes vizsgálatok alapján a Mercedes úgy döntött, pénteken még a Silverstone-ban használt alkatrészt szerelik be a német autójába, és meglátják, hogy felmerül-e bármilyen probléma vele kapcsolatban. Amennyiben igen, úgy Rosberg öt rajthelyes büntetéssel számolhat Magyarországon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?