Malachovská remekelt

Pozsony. Gabriela Mlsnová (jelenleg idehaza a sportág legjobbja) távollétében zajlott szombaton a fővárosi Istropolisban Szlovákia XI. fitneszbajnoksága.

Pozsony. Gabriela Mlsnová (jelenleg idehaza a sportág legjobbja) távollétében zajlott szombaton a fővárosi Istropolisban Szlovákia XI. fitneszbajnoksága. Először fordult elő, hogy az országos seregszemlét nem előzték meg területi selejtezők, így a pontozói testület a délelőtti elődöntőben látta először a húsz fős mezőnyt, az esti döntőben össszesen tizennyolcan szereztek rajtjogot, kategóriánként hat-hat induló. A bemutatkozás utáni összevetés még nem hozta ki a különbségeket, ám a szabadon választott gyakorlatban már kiütközött a versenyzők közti felkészültség. Az est leglátványosabb, tornaelemek egész sorával átszőtt és kifinomultan előadott gyakorlatával Sylvia Malachovská rukkolt elő. Kilencvenkilenc esseni Európa-bajnoka négy év elteltével jelent meg újra a színpadon.

Ľuboš Matejíčka, a válogatott edzője a bajnokság után elégedetten nyilatkozta lapunknak: „Már hagyományosan színvonalas szervezésnek és fitneszgyakorlatoknak voltunk szemtanúi. Sikeres volt Malachovská visszatérése, némi csalódás Matúšková szereplése. Kellemes meglepetést szereztek juniorjaink, Bunčáková, Dobrodská és Kalimáková, pedig ők csak a korosztály első Eb-jére készülnek.”

Bajnokok, 160 cm-ig: Lenártová (Kassa); 167 cm-ig: Malachovská (Besztercebánya); 167 cm fölött: Franková (Poprad). Versenyen kívül Verbovská alakja nyert.

„Eb érmeseket is láttunk ma este” – summázott röviden Michal Čapla, a társszervező Testépítők és Erőemelők Szövetségének elnöke, Ľuboš Matejíčka pedig közölte, hogy öten képviselik színeinket a közelgő izmíri kontinensviadalon – body fitnesz: Verbovská (164 cm-ig), Matúšková (164 cm fölött); fitnesz: Lenártová és Tarková (160 cm-ig), Malachovská (167 cm-ig). (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?