Magyar mámor Lyonban

Fantasztikus, hihetetlen, elké- pesztő. A magyar futballválo- gatott csoportelsőként zárt és a vasárnapi (21.00) nyolcaddöntőben Belgiummal találkozik. Az Eb eddigi legszebb és leggólgazdagabb meccsén a Storck-csapat 3:3-as döntetlent ért el Portugália ellen, úgy, hogy háromszor vezetett.

Fantasztikus, hihetetlen, elké- pesztő. A magyar futballválo- gatott csoportelsőként zárt és a vasárnapi (21.00) nyolcaddöntőben Belgiummal találkozik. Az Eb eddigi legszebb és leggólgazdagabb meccsén a Storck-csapat 3:3-as döntetlent ért el Portugália ellen, úgy, hogy háromszor vezetett. Nagyon régen nem láttunk a nemzeti együttestől ilyen remek teljesítményt.

Storck Gerát dicsérte

„Gratulálok a csapatomnak, az első két meccshez képest is erősebbek voltunk. Jól szervezett védelemmel tudtunk csak versenyképesek lenni. Ezt tudtuk az elején. Próbáltunk labdát birtokolni. De nemcsak a védelmet, hanem a támadást is jól szerveztük meg, szerencsénk is volt, különösen a szabadrúgásoknál – értékelte a mérkőzést Bernd Storck, aki négy sárga lapot begyűjtött játékosát pihentette. – Ha az ellenfél együttesében olyan világklasszis játékos van, mint Cristiano Ronaldo, akkor védekezni nagyon nehéz feladat. Gera Zoltán világklasszis teljesítményt nyújtott. Harminchét éves kora ellenére rendkívüli játékkal rukkolt ki. Bevallom, felmerült bennem, hogy pihentetem, de jól döntöttem, hogy a kezdőbe jelöltem. Ez a meccs is bebizonyította, mind a 23 játékosom azonos szinten van, fantasztikus volt a csapat együttműködése. Megemelem a kalapomat, ahogy haladunk előre a tornán. Mitől lennék meglepve? Az eredményt látva? Biztos voltam benne, hogy a csapatnak sikerülni fog úgy is, hogy változtatunk rajta. A hajrában nagy kockázatot már nem akartunk vállalni, de azt hiszem, ez természetes. Csodálatos volt a közönség, a szurkolók is rá tudtak tenni még egy lapáttal az előző mérkőzésekhez képest.”

Fő a továbbjutás

Nem hittük volna, hogy egy portugál–magyar mérkőzés után a portugáloknak lesz keserű a szájíze, és ők fogják azt hajtogatni, az a legfontosabb, hogy ott vannak a 16 között. Most azonban így történt.

„A továbbjutás volt a legfontosabb, és ezt sikerült elérnünk. Tény, hogy szerettünk volna csoportelsőként végezni, és nem így terveztük a csoportkört. Akár első helyen is végezhettünk volna, de az első két meccsen hadilábon álltunk a góllövéssel – hangsúlyozta Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya. – Ez a találkozó ennek az ellentéte volt. Szereztünk gólokat, sőt még kimaradt helyzeteink is voltak. Gratulálok a csapatomnak, hogy háromszor is sikerült egyenlítenie. A mérkőzés végén próbáltuk nyomás alatt tartani az ellenfelet, de Magyarország ekkor már tartotta az eredményt. Még egyszer mondom, a továbbjutás a lényeg.”

Mérges CR

„A célt elértük, a csoportkörön túljutottunk. Ez a lényeg. A meccs legjobbja cím pedig nagy elismerés számomra” – fogalmazott a két gólt és egy gólpasszt jegyző Ronaldo, aki kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni. CR7 azzal hárította el a sajtótájékoztató után az újságírói kérdéseket, hogy majd a vegyes zónában válaszol, de ott sem állt meg az újságírók kérésére, hiába próbálták megszólítani.

A portugálok sztárja ugyan megtörte a gólböjtöt az Eb-n, ezzel ő lett az első játékos, aki négy Európa-bajnokságon is betalált, s már nyolc gólnál jár a kontinensviadalokon, ám elégedettségre nem volt oka. A harmadik magyar gólnál szabályosan dührohamot kapott, azóta is azon röhög az internet népe.

Fantasztikus utazás

Gera Zoltán fantasztikus góllal juttatta először vezetéshez a magyar válogatottat. Ez volt a 25. találata magyar címeres mezben, 37 évesen és 61 naposa ő lett a legidősebb játékos, aki Eb-n akcióból gólt szerzett (nála idősebben csak az osztrák Ivica Vasticnak sikerült betalálnia, de ő négy éve büntetőből volt eredményes).

„Jó dolog, hogy döntetlent sikerült elérnünk, hogy első helyen jutottunk tovább – nyilatkozta Gera. – Ez tényleg egy fantasztikus utazás, örülök, hogy itt lehetek, a részese vagyok. A gólom előtt beugrott egy Liverpool elleni emlékkép, ahol hasonló körülmények között lőhettem kapura. Igyekeztem ugyanúgy megrúgni a labdát, és sikerült jól eltalálnom. Bement, azzal szereztük meg a vezetést. A nyolcaddöntőt illetően maradjunk szerények, a belgáknak kiváló csapatuk van. Fantasztikusak az értünk, nekünk szurkolók, itt a helyszínen húsz-harminc ezren, otthon pedig százezrek.”

Bese is beállt

Bernd Storck a második félidőben Bese Barnabást, az MTK fiatal védőjét is beállította, így a három csoportmeccsen minden mezőnyjátékosának lehetőséget adott. „Egy kicsit izgultam, de nagyon vártam azt a pillanatot, hogy pályára küldjön a szövetségi kapitány – jelentette ki a második válogatott mérkőzésén szereplő Bese, aki egyáltalán nem focizott megilletődötten. – Rendkívül nehéz mérkőzés volt, de végig hittünk és bíztunk az eddig elvégzett munkában. Végül ki is jött a lépés, és megérdemelten jutottunk tovább. Senki sem várta, hogy csoportelsők leszünk, de bebizonyítottuk, hogy képes rá a csapat. Innentől kezdve pedig addig menetelünk, ameddig lehet.”

„Azzal a feladattal álltam be, hogy tartsuk a labdát, legyen terület közöttünk – mondta lapunknak Németh Krisztián, aki szintén csereként kapott lehetőséget. – Az egész Eb-n ez volt eddig a legjobb mérkőzés, örülök, hogy csoportelsőként zártunk. Az első meccs után olyan felfokozott volt a hangulat, amiből nem volt szabad kiengedni, és ez lett a vége.”

Nagy Ádám megjósolta

„Nagyon örülök, hogy ilyen remek focit produkáltunk a portugálok ellen, akik a hajrában már az eredmény tartására törekedtek. Nagyon jó érzés csoportelsőként továbbjutni, amikor az Eb előtt arról beszéltem, hogy az első helyen is végezhetünk, sokan megmosolyogtak” – szögezte le lapunknak a húszéves Nagy Ádám, aki várhatóan kétmillió euróért a Ferencvárostól a Benficához szerződik.

A meccs után óriási bulit tartottak a magyar szurkolók, volt mit ünnepelniük.

Korábban azt írtuk, Bordeaux-ban jó volt magyarnak lenni. Lyonban ez az állapot még fokozódott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?