Londonban még lehetnek izgalmak

A labdarúgó Bajnokok Ligája mai nyolcaddöntős visszavágói közül csak a Tottenham és a tavaly döntős Juventus összecsapásán várhatóak izgalmak, a Manchester City és a Basel párharca gyakorlatilag eldőlt.A torinóiak február 13-án hatalmas lehetőséget szalasztottak el, ugyanis Gonzalo Hiugaín duplájáva

A labdarúgó Bajnokok Ligája mai nyolcaddöntős visszavágói közül csak a Tottenham és a tavaly döntős Juventus összecsapásán várhatóak izgalmak, a Manchester City és a Basel párharca gyakorlatilag eldőlt.

A torinóiak február 13-án hatalmas lehetőséget szalasztottak el, ugyanis Gonzalo Hiugaín duplájával már a 9. percben 2:0-ra vezettek, s ugyan Harry Kane a 35. percben szépített, a Zebrák még a szünet előtt visszaállíthatták volna a különbséget, a mesterhármasra hajtó argentin támadó azonban a felső lécre bombázta büntetőjét. A Tottenham a fordulást követően „visszatalált” a meccsbe, s Christian Eriksen révén egyenlített (2:2), így jóval kedvezőbb helyzetből várja a párharc második felvonását.

Az angol csapat azért is bizakodhat, mert a korábbi évekkel ellentétben érvényesíteni tudta a hazai pálya előnyét, ráadásul a kétszeres címvédő Real Madrid és a Borussia Dortmund révén két nagyvadat is elejtett a Wembley-stadionban, ahol az APOEL legyőzése már abszolút papírforma volt. Szintén a Tottenham esélyeit növeli az a statisztika, miszerint a londoni klub története mind a hat olyan európai kupapárharcát megnyerte, amelynek első felvonásán idegenben döntetlent ért el.

„Azt a játékot kell nyújtanunk, amit a Wembley-ben szoktunk, azaz magabiztosnak kell lennünk, és támadó felfogásban fociznunk. Megérdemeljük, hogy a BL negyeddöntőjében legyünk, talán még többet is” – nyilatkozta Szon Heung-min, a Hotspur koreai légiósa.

A Juventusnak eddig nyolcszor kellett hazai döntetlen után kiharcolnia a továbbjutást a nemzetközi színtéren, ebből hatszor sikerrel járt. Ugyanakkor angol csapatokkal szemben nem igazán megy a Juventusnak, ugyanis legutóbbi öt egyenes kieséses párharcát elveszítette a szigetországi klubokkal szemben. Legutóbb 2010-ben az Európa Ligában a Fulhammel szemben bukott el, a londoniaknál akkor a visszavágón Gera Zoltán is eredményes volt.

A Zebrák a hétvégén a Lazio 1:0-s legyőzésével hangolódtak a mai derbire, amivel átvették a vezetést a Serie A-ban. „Nagyon jót tett a magabiztosságomnak ez a gól, így akarom segíteni a klubot továbbra is – mondta a sérüléséből visszatért Paulo Dybala, aki a ráadás perceiben talált be a római kapuba. – Allegri többször megkérdezte a meccs folyamán, bírom-e az iramot. A Wembley-ben viszont még nehezebb meccsre számítunk, technikailag még javulnunk kell.”

A Manchester City és a Basel párharca gyakorlatilag eldőlt, az angol csapat 4:0-ra nyerte idegenben az első mérkőzést. A két klub nemzetközi kupatörténelme is angol továbbjutást vetít előre, mivel a Manchester City még soha nem esett ki úgy, hogy idegenben diadalmaskodott a párharc első felvonásán – nyolc ilyen alkalom volt –, míg a Baselnek hazai vereség után nem sikerült még továbbjutnia 11 próbálkozásból. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?