Lewis Hamilton: Mi vagyunk a legjobbak

Budapest |

<p>A mai szabadedzésekkel megkezdődik a 2014-es Forma&ndash;1-es Magyar Nagydíj hivatalos programja, azonban a Hungaroringen már tegnap felpezsdült az élet: a versenyzők is megérkeztek a pályára, valamint a nézők számára is kinyitott a bokszutca.</p>

KIKÜLDÖTT MUNKATÁRSUNKTÓL

A V6-os motorok ugyan csak ma bőgnek fel a Hungaroringen, a Forma–1-es paddock már tegnap sem tátongott üresen: a pilóták túlvannak a pályabejáráson, az első interjúkon és megkezdődött a felkészülés a szabadedzésekre is.

Rosberg nem aggódik az időjárás miatt

A helyszínen már minden készen áll ahhoz, hogy elrajtoljon a mezőny, azonban a csapatok előtt még rengeteg munka áll a vasárnapi verseny előtt. A futam számos izgalmat nyújthat, amennyiben az előrejelzéseknek megfelelően valóban leszakad az ég vasárnap délután.

Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője kérdésünkre elárulta, egyáltalán nem tart a vasárnapi esőtől. „Nekem teljesen mindegy, hogy esni fog-e az eső, vagy sem, az autónk minden körülmények között jól működik, szóval nem bánnám” – nyilatkozta a tabella bajnoki éllovasa.

A német pilóta hozzátette, izgalmas versenyre számít Magyarországon. „A pálya nagyon hasonlít a monacóihoz, nagy kihívást jelent egy tökéletes kört összehozni, mert tele van kerékvetőkkel és bukkanókkal”– jegyezte meg Rosberg.

Megkezdődött a harc Vettelért

Az elmúlt héten olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint a Mercedes és a McLaren is komoly ajánlattal kereste meg Sebastian Vettelt, majd a híreket a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megerősítette. A Magyar Nagydíj versenyhétvégéje előtt a négyszeres világbajnok nem kívánt nyilatkozni a helyzetről. „Semmi nem változott, soha nem beszélek ezekről a dolgokról, de szeretném megismerni Helmut informátorát” – mondta Vettel.

Lewis Hamilton azonban reagált a felmerült pletykákra, és elmondta, a Mercedes dönt arról, hogy helyére egy újabb német versenyzőt szerződtet-e Rosberg mellé. „Ez nem az én döntésem, de ami jelenleg biztos, hogy én itt leszek a következő szezonig. Teljesen normális, hogy mindenki a Mercedesnél szeretne versenyezni, hiszen mi vagyunk a legjobbak.”

Mozgolódás a kicsiknél

A kisebb csapatoknál is zajlanak az események, azonban náluk valós átigazolásról van szó: a Caterhamtől nemrégiben menesztett tartalékversenyző, Alexander Rossi a Marussiánál folytatja pályafutását. A 22 éves pilóta már ezen a hétvégén készenlétben áll, ha az istálló valamelyik pilótája helyett be kellene ugrania.

A hétvége kérdése, hogy vajon legyőzőre talál-e a Mercedes, és tovább fokozódik-e a harc a két világbajnoki esélyes, Rosberg és Hamilton között, akik közül utóbbi esetleges ötödik győzelmével mogyoródi rekorder lehet. Berta Kitti
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?