Lewandowski vagy CR7 búcsúzik

Ma este Lengyelország és Portugália játssza az Eb első negyeddöntőjét Marseille-ben.A két csapat legutóbbi találkozóján döntetlen született, a távolabbi történelem azonban a portugáloknak kedvez: míg Lengyelország az 1982-es vb óta nem játszott elődöntőt nagy tornán, addig a portugál csapat már egym

Ma este Lengyelország és Portugália játssza az Eb első negyeddöntőjét Marseille-ben.

A két csapat legutóbbi találkozóján döntetlen született, a távolabbi történelem azonban a portugáloknak kedvez: míg Lengyelország az 1982-es vb óta nem játszott elődöntőt nagy tornán, addig a portugál csapat már egymás után hatodik alkalommal kerül a legjobb nyolc közé. Ha viszont a mostani Eb-szereplést nézzük, inkább a lengyelek teljesítménye a meggyőzőbb: a csoportjukat a világbajnok németekkel holtversenyben 7 ponttal és kapott gól nélkül zárták, a nyolcaddöntőben pedig 1:1 után tizenegyespárbajban búcsúztatták a svájci csapatot. Ezzel szemben Portugália csak harmadikként zárta a csoportját három döntetlennel, és a rendes játékidőben még nem tudott mérkőzést eldönteni: a horvátok elleni nyolcaddöntőt csak Quaresma 117. percben lőtt góljával tudták megnyerni.

A portugálok is érzik, hogy teljesítményük elmarad az előzetes elvárásoktól: „Az a legfontosabb, hogy a negyeddöntőben vagyunk. Nem fontos, hogy szép vagy csúnya futballt játszunk, győznünk kell, és győzni is akarunk. Ez nem mindig jön össze, de minden meccsen jobbak akarunk lenni” – mondta Jose Fonte portugál hátvéd a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A lengyeleknél korábban kérdéses volt a csapat sztárjának, Robert Lewandowskinak a játéka. A Bayern München csatára azonban rendbe jött a jelek szerint: „Robert miatt egyáltalán nem aggódunk. Igaz, hogy a Svájc elleni meccsen érzett valami fájdalmat, de nincs kétségünk afelől, hogy Portugália ellen rendelkezésre áll majd” – nyilatkozta Hubert Malowiejski, Adam Nawalka szövetségi kapitány asszisztense. A szakmai stáb szerint semmit nem jelent, hogy a csatársztár eddig még nem talált be az ellenfelek hálójába. „Fizikálisan nagyon felkészült, mindig leköti a védők figyelmét, így a többi játékosomnak nagyobb tere van” – szögezte le Nawalka.

Mindkét csapat nehéz mérkőzésre számít. „Portugália remek csapat, nem lesz könnyű dolgunk. Nem csak Cristiano Ronaldo alkotja a gárdát” – mondta Wojciech Szczesny kapus. A másik oldalon Nani is hasonlóan nyilatkozott: „Győzni akarunk. 2012-ben 0:0-t játszottunk, de ez más lesz, mert ez nem egy barátságos mérkőzés. Cristiano, Quaresma és én egyre jobban belelendülünk.” A Real Madrid sztárja, CR7 eddig csak a magyaroknak tudott (két) gólt rúgni, s továbbra is egy találatra van Michel Platini kilencgólos Eb-rekordjának beállításától. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?