Lenni vagy nem lenni

Pozsony. Nincs irigylésre méltó helyzetben a Slovan jégkorongcsapata. Az Extraliga egyik favoritja ugyanis még mindig a playoff-negyeddöntőben viaskodik, pontosabban szenved. Ha ma nem nyer, akkor óriási meglepetésre elbúcsúzik a további küzdelmektől.

Norris, a Slovan kanadai idegenlégiósa (sötét mezben) a liptószentmiklósi védőkkel csatázik a vasárnapi negyeddöntőnTASR-felvétel Hat mérkőzést követően ugyanis 3:3 az állás, tehát a szerény képességű liptószentmiklósiak alaposan ráijesztettek a kékekre, akik a lehető legrosszabbkor kerültek hullámvölgybe.

Miloš Říha, a pozsonyiak cseh vezetőedzője: „Az első két meccsen lebecsültük az ellenfelet, a harmadik győzelmünk után pedig azt hittük, nem érhet meglepetés. Vasárnap aztán újabb fájó vereséget szenvedtünk – idegenben. Nincs mese, kedden a sorsdöntő, hetedik összecsapáson nyernünk kell! Most már nem lehet taktikázni, hazai közönség előtt jó játékkal szeretnénk kiharcolni a győzelmet. Remélem, a játékosok is tudatosítják, hogy nem csak a továbbjutásért küzdenek...”

Elsőként a címvédő Zvolen harcolta ki az elődöntőbe kerülést. Minden különösebb megerőltetés nélkül négyszer legyőzte az újonc zsolnai gárdát. A zólyomiak után a kassaiak és a poprádiak harcolták ki a négy közé jutást. Mindkét együttes – összesítésben – 4:1 arányban diadalmaskodott a szakolcai és a trencséni gárda ellen. Az utóbbi csapat tehát nem tudta megismételni egy évvel ezelőtti, bravúros teljesítményét, a fináléba jutást. A pénteken kezdődő elődöntőben következő lesz a párosítás: amennyiben a Slovan legyőzi a liptószentmiklósi gárdát, a kékek a kassaiakkal mérkőznek; ha viszont a Liptovský Mikuláš lesz a továbbjutó, akkor a liptóiak a zólyomiakkal, a kassaiak pedig a poprádiakkal mérik össze erejüket.

Ma az ötödik mérkőzéssel folytatódik az osztályozó: az összesítésben 3:1 arányban vezető (itt is négy győztes meccsig tart a sorozat) iglóiak Nyitrára látogatnak, s már most szeretnék kiharcolni az Extraligába jutást.

A mai műsor – NEGYEDDÖNTŐ, 17.00: Slovan–L. Mikuláš (játékvezető: Beniač – élőben közvetíti az SZTV 2); OSZTÁLYOZÓ, 17.00: Nitra–Spišská Nová Ves (Országh). (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?