A KFC csak egymás elleni játékkal készülhetett a kassaiakra

DAC
Komárom |

Három hét szünet után szombaton (18.00) újra pályára lép a komáromi labdarúgócsapat a Niké Ligában, az 5. fordulóban Kassára látogatnak a lilák.

Az élvonal abszolút újonca a Slovan elleni debütálás (1:4) és a DAC elleni csallóközi rangadó (0:2) után sem a nagyszombatiak, sem a rózsahegyiek elleni bajnokiját nem játszhatta le, mivel az ellenfelek európai kupaszereplésük miatt halasztást kértek. Így a KFC csak szombaton, az 5. fordulóban léphet újra pályára.

„Nem kellemes dolog, amikor egész héten készülünk az ellenfélre, aztán mégsem focizhatunk ellene” – utalt a legutóbbi, Ružomberok elleni találkozóra Radványi Miklós, a komáromiak vezetőedzője. Domonkosék ugyanis váratlanul továbbjutottak a Hajduk Split ellen múlt csütörtökön, így csak péntek délelőtt születhetett meg a döntés a KFC elleni bajnoki halasztásáról. „Úgy építettük fel a terveket eredetileg, hogy az első 4-5 fordulóban, a legerősebb csapatok ellen fokozatosan felvegyük az élvonal ritmusát. Ez mostanra meghiúsult, ráadásul nem tudtunk kivel edzőmeccset sem játszani, mivel minden szinten bajnokikat rendeztek. Így maradt az egymás elleni játék, magam is kíváncsi vagyok, hogyan csapódik ez le a fiúkon Kassán. Az tény, hogy a halasztásokkal hátrányba kerültünk” – szögezte le lapunknak Radványi.

A rutinos szakember ott járt Pozsonyban a keletiek Slovan elleni bajnokiján, melyen csak a 90. percben kapott góllal maradtak alul 2:1-re: „Meglephetőek a kassaiak, akik alapvetően a kontratámadásokra szoktak berendezkedni. Fontos lesz, hogy a helyzeteinket gólra tudjuk váltani, valamint hogy hatékonyan ki tudjuk kapcsolni a játékból Zan Medvedet, aki öt találatával vezeti a góllistát.”

A kassaiak a fővárosiak mellett a trencséniektől kaptak még ki (0:2). A Podbrezovát simán verték (3:0), míg az idénynyitón 2:2-re végeztek a DAC-cal. „A komáromiak a kényszerszünetben dolgozhattak a hibáik kiküszöbölésén, másrészt megérezhetik a meccshiányt. Biztosan meg akarják majd szerezni első pontjaikat, remélem, Kassán nem járnak sikerrel – mondta klubja honlapjának Geri Gergely vezetőedző. – Szolid teljesítményt nyújtottak a bajnok és az ezüstérmes ellen is. Nem használták ki a lehetőségeiket, a tapasztaltabb ellenfelek pedig megbüntették őket érte. A KFC a biztos védekezésre alapoz és a kontrákat favorizálja. Nem lesz könnyű meccs, a vendégek nem feltartott kézzel fognak érkezni.”

A két csapat értelemszerűen most találkozik először az élvonalban, a II. ligában azonban több szezont is együtt húztak le. Kassai mérkőzéseiken változatos eredmények születtek: 2020 szeptemberében 5:0-s hazai győzelem került a jegyzőkönyvbe (ez volt a kassaiak egyetlen sikere az egymás elleni meccseken), 2022 áprilisában viszont a KFC 1:0-ra nyerni tudott keleten (gólszerző: Bayemi). Legutóbb, tavaly márciusban 0:0 lett az eredmény.  Emellett a felek találkoztak egy Szlovák Kupa-meccsen is Kassán, szűk két éve a komáromiak a hajrában fordítottak 3:2-re a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett találkozón.

Ugyanakkor a múltból nem igazán lehet kiindulni: míg a komáromi csapat gerince változatlan maradt, addig Kassán mostanra jelentősen kicserélődött a keret: a KFC elleni utolsó találkozó kezdőjéből ketten maradtak hírmondónak. Azóta Varga Péter is Geri csapatába igazolt, ma pedig akár előző klubja ellen is pályára léphet. Komáromi oldalon a cseh Patrik Voleský az, aki játszott korábban az ellenfélnél.

Mostani csapattársai közül a hosszabb időre kidőlt Horodník, valamint a csapatkapitány Šimko fog hiányozni. Utóbbit a Dunaszerdahelyen elszenvedett bokaszalag-szakadása után már megműtötték. „Több név játékban van, akikkel pótolnánk őt. A szezonnak úgy vágtunk neki, hogy pár forduló után látni fogjuk, szükség van-e még erősítésekre. Reméljük, a válogatottszünet alatt be tudunk számolni érkezőkről” – tette hozzá Radványi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?