Lemieux is vállalja

New York. Közel tucatnyi esélyese van a magyar idő szerint csütörtökön hajnalban, a címvédő New Jersey Devils bostoni vendégjátékával rajtoló észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) új idényének.

Az NHL 2003/2004-es szezonjának első játéknapján a Stanley Kupa-győztes New Jersey Bostonban vendégszerepelTASR/AP-felvételA Keleti-főcsoportban a címvédő, 1995 óta harmadik Stanley Kupáját begyűjtő New Jersey Devils mellett a Philadelphia Flyers, az egyre jobb formát mutató New York Islanders, az Ottawa Senators, a Toronto Maple Leafs, a Nyugati-főcsoportban pedig a Detroit, a St. Louis Blues, a Vancouver Canucks, a Colorado Avalanche és a Dallas Stars lehet ott leginkább a végelszámolásnál, de az előző idényben kellemes meglepetést okozó, s egészen a fináléig menetelő Anaheim Mighty Ducks vagy az elődöntős Minnesota Wild is tartogathat meglepetést. A felsoroltakon túl a New York Rangers, a Boston Bruins és a Los Angeles Kings sem esélytelen, feltéve, ha az utóbbi szezonjaikra jellemző sérüléshullám elmarad.

A New Jersey számára intő jel lehet, hogy az 1995-ös sikert követő évadban még a rájátszásról is lemaradt. Távozott Joe Nieuwendyk a Torontóhoz, érkezett viszont a liga legöregebbje, az elnyűhetetlen, decemberben 43. születésnapját ünneplő orosz Igor Larionov, valamint egy kőkemény hátvéd, Sean Brown. Döntőbeli riválisa, az Anaheim elveszítette klasszisát, a Coloradóhoz igazoló Paul Kariyát, helyére viszont megszerezte a Detroittól Szergej Fjodorovot. Az Avalanche Kariya mellé megkaparintotta a San Jose Sharkstól Teemu Selännét, a két csatár együtt „életveszélyes”, ráadásul a többi támadó is a liga legjobbjai közé tartozik. Nagy kérdés, hogy a legendás Patrick Roy visszavonulása után a svájci David Aebischer milyen teljesítményt nyújt.

A Detroit viszont a hátsó alakzatát erősítette meg, ha már Fjodorov távozott: egy évi önkéntes nyugdíj után visszatért a kapuba Dominik Hašek, akivel a gárda 2002-ben bajnok lett. Ezen kívül a Dallasból érkezett Derian Hatcher, az egyik legmegbízhatóbb hátvéd.

Három új edző mutatkozik be: az Islanders Steve Stirling vezérletével mind a hét felkészülési találkozóját megnyerte, míg a Bostonban Mike Sullivan, a Pittsburgh Penguinsben pedig Ed Olczyk egykoron maga is meghatározó hokis volt. A Pingvinek számára örvendetes, hogy Mario Lemieux – tulajdonos létére – újabb idényre vállalta a játékot, de rá is érvényes a mondás: egy fecske nem csinál nyarat.

Érdekesség, hogy november 22-én az Edmonton Oilers és a Montreal Canadiens nyitott pályán lép jégre, várhatóan 60 ezer (!) néző előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?