Krimibe illő párharc

Lisszabon. Hosszú évek után „szerencsés csillagzat“ alatt szerepel a magyar férfi kézilabda válogatott: a portugáliai világbajnokságon előbb a csoportjából szerencsésen, majd a középdöntőből idegőrlő küzdelemben jutott tovább.

Perez (világos mezben) ötször vette be a szlovén kaputTASR/APE-felvételKezdődött azzal az extra események sorozata, hogy Skaliczki László szövetségi kapitány együttese vasárnap csak azért kerülhetett a legjobb 16 közé, mert az addig pont nélküli Szaúd-Arábia legyőzte a vb meglepetéscsapatát, Argentínát. Aztán jött az Európa-bajnok, vb-második svédek elleni egygólos vereség, majd csütörtök késő este a szlovének elleni krimi. A többi eredmény tudatában biztos volt, hogy legalább három góllal kell nyerni az „életbenmaradáshoz“. A magyarok végig hol négy, hol két találattal vezettek, aztán az utolsó percben három lett a különbség, de a riválisnál volt a labda, azonban Szathmári bravúrral hárította Kozlina lövését, s valóság lett a folytatást jelentő 28:25-as végeredmény.

A Skaliczki-legénységnek így még két összecsapása maradt a vb-n, és ha legalább az egyiken győz, részt vehet az athéni olimpián. (A magyar férfiak utoljára Barcelonában játszottak 1992-ben, s hetedikek lettek, míg a nők Atlantában bronz-, Sydneyben ezüstérmet szereztek.)

Az 1986-os svájci világbajnokságon aranyérmes jugoszlávokkal (a döntőben 24:22-re nyertek éppen a magyarok ellen) utoljára tavaly április 25-én találkozott a válogatott, és Szegeden a vendégek 23:21-re diadalmaskodtak. Az összesített mérleg kedvezőtlen: 78 mérkőzésből 22 siker, 9 döntetlen és 47 vereség, 1525:1636-os gólkülönbség. – Azt már korábban is mondtam, hogy akkor leszek igazán szomorú, ha a bekerülünk a legjobb nyolc közé, és mégsem szerzünk olimpiai kvótát. Remélem, a játékosok nem okoznak nekem csalódást – nyilatkozott a magyar szövetségi kapitány. – Bíztató, hogy egyre jobb formába kerülünk, s ahogy közeleg a vb vége, úgy lesz mind nagyobb az elszántság.

CSÜTÖRTÖK ESTI EREDMÉNYEK, középdöntő, 2. forduló, I. CSOPORT: Lengyelország–Katar 35:26, Spanyolország–Izland 32:31. A végeredmény: 1. Spanyolország 6, 2. Izland 4, 3. Lengyelország 2, 4. Katar 0. II. CSOPORT: Portugália–Tunézia 27:26. A végeredmény: 1. Németország 5 pont (98:81), 2. Jugoszlávia 5 (89:86), 3. Portugália 2, 4. Tunézia 0. III. CSOPORT: Oroszország–Egyiptom 29:23, Horvátország-Dánia 33:27. A végeredmény: 1. Horvátország 6, 2. Oroszország 4, 3. Dánia 2, 4. Egyiptom 0. IV. CSOPORT: Franciaország–Svédország 30:24, Magyarország–Szlovénia 28:25 (13:10). Legeredményesebbek: Nagy 8, ill. Kastelic, Kozlina 6-6. A végeredmény: 1. Franciaország 6 pont, 2. Magyarország 2, 3. Szlovénia 2, 4. Svédország 2. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (szlovén–svéd 29:25, svéd–magyar 33:32, magyar–szlovén 28:25). Skaliczki László, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: – Végig éreztem, hogy meglesz a szükséges különbség és továbbjutunk. Az izgalmas csatában a játék minden szépsége, feszültsége benne volt, krimibe illő összecsapáson vagyunk túl. A csapat minden dicséretet megérdemel, hatalmas akarattal küzdött.

A HAJRÁ MŰSORA:

Szombat – az 5-8. helyért: 10.30: Jugoszlávia–Magyarország, 13.00: Izland–Oroszország; elődöntő: 16.00: Németország–Franciaország, 18.30: Spanyolország–Horvátország.

Vasárnap – 10.00: az 5. helyért, 12.30: a 7. helyért, 15.30: a 3. helyért, 18.00: döntő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?