Közel háromszázötvenen kerekeztek a Csallóközben

Nagy érdeklődés kíséretében zajlott a minap az első Tour de Kukkonia országúti kerékpárverseny és családi bringatúra a Csallóközben.

Nagy érdeklődés kíséretében zajlott a minap az első Tour de Kukkonia országúti kerékpárverseny és családi bringatúra a Csallóközben. Közel háromszázötvenen kerekeztek, nem csak a Dunaszerdahelyi járásból érkeztek, Szlovákia egész területéről voltak indulók, sőt Ausztriából és Magyarországról is neveztek. Három távból lehetett választani.

„A 10 kilométeres családi bringatúra lényege nem a versengés volt, inkább a sportra, a mozgásra való nevelést tartottuk fontosnak. A gyerekek szemmel láthatóan élvezték a biciklizést, a szülők nemkülönben – tájékoztatta lapunkat az egyik főszervező, Molnár Anna, a Kukkonia marketingosztályának vezetője. – Nagyon sok profi kerékpárost vonzott a 33 km-es Easy és a 80 kilométeres Tour de Kukkonia. Utóbbiban a leggyorsabb Peter Maursky győzött, 1:54:53 óra alatt teljesítette a távot. A leggyorsabb dunaszerdahelyinek járó díj is az övé lett. A leggyorsabb nő Nikola Merčáková volt 2:57 órás idővel, a leggyorsabb dunaszerdahelyi pedig Csicsó Dóra.”

További kategóriagyőztesek: Vlčák Jakub (juniorok), Robert Prítrský (40–49 évesek); Luboš Obornik (50–59 évesek), Pavol Havrila (60 éven felüliek).

A 33 km-es Easy-verseny győztesei: Várady Máté (férfiak, 19–39 évesek), Fekete Máté Zsigmond (juniorok), Ján Graszc (40–59 évesek), Csaplár Árpád (60 éven felüliek). A nőknél a legjobb Patrícia Olajcová (19–39 évesek) 53:33 perccel ért célba. További kategóriagyőztesek: Trestyánszky Eszter (juniorok), Kucsera Magdaléna (40 éven felüliek), Varjú Erzsébet (60 éven felüliek).

„Nagyon örülünk, hogy rengeteg bringázó nevezett, és tekert végig a Csallóközön. Az egyéni versenyzőkön kívül számos kerékpárosklub és egyesület is képviseltette magát, ami külön öröm számunkra. Többen az eddigi legjobb idejüket teljesítették, és sok esetben csak a videofelvételek alapján sikerült megállapítani a beérkezők sorrendjét. A verseny zökkenőmentesen zajlott, több mint ötven önkéntes közreműködésével. A Tour de Kukkonia nagyon kedvező fogadtatásra talált, ezért úgy határoztunk, hogy jövőre is megrendezzük” – tette hozzá Molnár Anna. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?