Salátáék három pontért mennek Szakolcára

komáromi focisok
Komárom |

Az utolsó helyezett, de a komáromiaktól csak három ponttal elmaradó szakolcaiak otthonába látogat szombaton (18.00) a KFC labdarúgócsapata a Niké Liga 10. fordulójában. 

Az erdőháti együttes ugyanis múlt héten megszerezte első győzelmét az idényben, meglepetésre Rózsahegyen tudott nyerni 2:1-re a tabellát záró csapat. „Ez is mutatja, hogy nem kell lebecsülni az ellenfeleket. Nekik is vannak jó játékosaik. Mi is tisztelettel megyünk Szakolcára, de nyerni akarunk – mondta lapunknak Saláta Kornél, a KFC vezetőedzőjének, Radványi Miklósnak az egyik asszisztense. – Otthon ők fogják akarni diktálni a tempót, de mi is a három pontért utazunk.

Ha a győzelemhez nem is, az egy pontokhoz feltétlenül közel jártak a komáromiak az előző fordulókban is, a rózsahegyiektől és a zsolnaiaktól is csak 2:1-re kaptak ki. „Sajnos pont nélkül zártuk az előző két bajnokit. Jól mozogtunk, voltak helyzeteink, volt keresnivalónk a pályán mindkét alkalommal. A mutatott játék miatt nem kell bánkódnunk – szögezte le Saláta, aki múlt hétvégén az V. ligás párkányiak mezében a felezővonaltról emelt az ógyallaiak kapujába, szépségdíjas találattal hozzájárulva ezzel csapata 6:0-ás sikeréhez. – Párkányban már próbálkoztam korábban hasonlóval, de a mostani volt karrierem első félpályás gólja. Örülök, hogy azon a meccsen összejött minden a csapatnak.”

Visszatérve a Niké Ligához és a KFC-hez: a liláknál a héten mindenki edzett, egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Tobiáš Diviš szereplése kérdéses. A szakolcai mérkőzés Ondřej Rudzan és Patrik Voleský számára különösen érdekes lehet. A két cseh futballista nemrég még a Skalicát erősítette: Rudzan például a tavalyi, egymás elleni kupameccsüket (2:0) még a hazai cserepadról nézte végig. Voleský pedig 2022 áprilisában, még a II. ligában pontot érő gólt rúgott a KFC-nek az erdőhátiak mezében. 

S ha már múlt: a két csapat 9 alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, négy döntetlen mellett a szakolcaiak háromszor, a komáromiak kétszer győztek. A Skalica saját pályáján eddig veretlen a Duna-partiak ellen, az említett kupameccs mellett 1:1-re, 3:2-re, 2:1-re és 3:1-re végeztek mostani riválisukkal. 

A 18 órakor kezdődő találkozón Peter Kráľovič fújja a sípot. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?