Kozákot aggasztja Hubočan sérülése

Szenc. A szlovák futballválogatott tegnap elkezdte a felkészülést a június 10-én kezdődő Eb-re. Tizenkilenc játékos jelent meg a gyülekezőn, a többiek fokozatosan csatlakoznak majd a mától Ausztriában edzőtáborozó csapathoz.„Mindenki itt van, aki jöhetett.

Szenc. A szlovák futballválogatott tegnap elkezdte a felkészülést a június 10-én kezdődő Eb-re. Tizenkilenc játékos jelent meg a gyülekezőn, a többiek fokozatosan csatlakoznak majd a mától Ausztriában edzőtáborozó csapathoz.

„Mindenki itt van, aki jöhetett. Szerdán Windischgarstenbe utazunk, ahol tíz napot töltünk el. Köszönöm, hogy a Fortuna ligás klubok az utolsó forduló előtt elengedték a futballistáikat a válogatottba – mondta Ján Kozák a szenci sajtótájékoztatón, a szövetségi kapitányt aggasztja, hogy Tomáš Hubočan és Michal Ďuriš sérülten érkezett. – Hubočan állapota nem a legjobb, remélem, orvosaink kezelése hatásos lesz, és hamarosan rendbe jön a balhátvéd. Ďuriš fájó bokával is pályára lépett klubcsapatában, ez nem tett jót neki. Bízom benne, hogy ő is gyorsan felépül. A többiek szerencsére egészségesek”

Kozák annak sem örül, hogy több válogatott kerettag nem játszik stabilan a klubcsapatában. Attól viszont nem tart, hogy a Liverpoolnál mellőzött Škrtel nem lesz megfelelő állapotban az Eb-n. „Martin tapasztalt játékos, legalább ki lesz pihenve. Biztosra veszem, hogy a csapatkapitány az együttes oszlopa lesz Franciaországban” – szögezte le a kapitány.

Július 27-én Welsben Grúziával, két nappal később Augsburgban Németországgal mérkőzik a válogatott. Megtudtuk, hogy az előzetes hírekkel ellentétben hivatalos találkozó lesz a Vladimír Weiss által irányított grúzok elleni összecsapás. „Ez csak egy felkészülési meccs lesz, Vladóval korrekt és baráti a kapcsolatom. Úgy tervezem, hogy a két mérkőzésen minden játékosnak lehetőséget adok” – jelentette ki Kozák.

A gyülekezőn a következő játékosok jelentek meg: Matúš Kozáčik (Plzeň), Ján Mucha (Slovan), Novota János (Rapid Wien)–Milan Škriniar (Sampdoria), Norbert Gyömbér (AS Roma), Saláta Kornél (Slovan ), Tomáš Hubočan (Dinamo Moszkva), Dušan Švento (FC Köln), Viktor Pečovský (Žilina), Matúš Bero (Trenčín), Patrik Hrošovský (Plzeň), Ján Greguš (Jablonec), Stanislav Šesták (Ferencváros), Marek Hamšík (Napoli), Ondrej Duda (Legia Warszawa), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (al-Garafa), Michal Ďuriš (Plzeň), Adam Zreľák (Slovan).

Később csatlakozik a többiekhez: Peter Pekarík (Hertha), Martin Škrtel (Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moszkva), Lukáš Tesák (Kairat Almati), Juraj Kucka (AC Milan), Adam Nemec (Tilburg), Róbert Mak és Erik Sabo (mindketten PAOK Szaloniki).

A szövetségi kapitánynak május 30-án kell kijelölnie a 23-as Eb-keretét. A kontinensviadal előtti szlovák főpróba június negyedikén Nagyszombatban Észak-Írország ellen lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?