Komáromban gondolnak a röplabdázás jövőjére is

Idén először a másodosztály- ban is indított csapatot a komáromi röplabdaklub. A 12 csapatos I. ligában szereplő együttes játékosedzője Ferencz Dávid, aki több mint tizenöt éve aktív szereplője a helyi röplabdázásnak.

Idén először a másodosztály- ban is indított csapatot a komáromi röplabdaklub. A 12 csapatos I. ligában szereplő együttes játékosedzője Ferencz Dávid, aki több mint tizenöt éve aktív szereplője a helyi röplabdázásnak. Vele beszélgettünk.

Mi volt a röplabdaklub stratégiai célja, amikor eldöntötték, hogy rajtolnak az I. ligában?

A rajton már korábban is gondolkodtunk, mert az extraligában a hivatásos röplabdázáshoz közeli állapot dominál Szlovákiában, és a fiatal tehetséges játékosok, akik többnyire egyetemisták, nem engedhetnek meg maguknak olyan edzésadagokat, amelyek az élvonalbeli szerepléshez elengedhetetlenek. Ezért úgy döntöttünk, hogy nekik is biztosítunk játéklehetőséget. Ennek legjobb útja a versenyszerű, tétre menő röplabdázás, amely nemcsak az elért tudásszint megtartását biztosítja, hanem a játékosok fejlődését is lehetővé teszi.

Az ötlet valóra váltása hosszú távon különösen gyümölcsöző lehet.

Minden bizonnyal. Az eddig tapasztaltak azt mutatják, hogy igazi sportszellemű, egészséges becsvágyú csapat kovácsolódik, mindenki mindent belead a meccseken, aminek pozitív következménye, hogy 14 meccsből kilencet megnyertünk, és az ötödik helyen vagyunk a tabellán. Ez becsületes munkáról tanúskodik.

Milyen edzési rendszerben dolgoznak?

Ez komoly feladat, de folyamatosan sikerült összehangolni a meccsekre való felkészülés összetevőit. Csapattagjaink többnyire különböző egyetemeken tanulnak, ahol a választható egyetemi sportban a röplabdázásra szakosodnak, iskoláik csapatával edzenek, és mérkőzéseket is játszanak. Közös nagy edzésünk mindig pénteken van Komáromban a Selye János Egyetem sportcsarnokában, ahol mindent megbeszélünk és kipróbálunk a hétvégén esedékes, általában kétmérkőzéses bajnoki fordulók előtt. Nem kis áldozat mindez a fiúk részéről, de a sikerekből eredő jó érzés és öröm felülírja az érte hozott áldozatot.

Némely hazai mérkőzésük színvonala nem maradt el az extraligás szinttől. Minek tulajdonítja ezt?

Ezek a srácok győzni, bizonyítani és elsősorban játszani akarnak. Inkább vállalják egy osztállyal lejjebb a játékot, minthogy az élvonalban a kispadon várják a mérkőzés végét. A sportban bizonyítani, csak játékkal, teljesítménnyel lehet.

A 12 csapatos mezőnyben kik mutatkoznak komoly ellenfélnek?

A bajnokság jelenlegi fázisában nem szeretnék találgatni, de ismereteim szerint jó csapata van Nyitrának, Zólyomnak, a pozsonyi VKP utánpótláscsapatának, de a vágújhelyiek és a nagyrőceiek is jó játékerőt képviselnek, lehet meglepetés.

Milyen eredményt vár a csapat első I. ligás évadjában?

A vége még nagyon messze van. Szeretnénk a bajnokságban helytállni, a teljesítőképességünk szintjén játszani minden meccsen. Remélem, ez elég lesz az első hat hely valamelyikére.

Ha a komáromi élvonalbeli csapat alkalomadtán igényelné játékosai segítségét, tudna ajánlani a fiúk közül valakit beugrani?

Ezt nem én döntöm el, de abban biztos vagyok, hogy a kiszemelt mindent megtenne, hogy rászolgáljon a bizalomra az élvonalban is.

Korai még erről beszélni, de megkérdezem: az első évad után milyen folytatásban reménykedik?

Most azt gondolom, hogy a csapat együtt marad és folytatni fogjuk, mert a csapat önbizalma erősödik, szeretjük a röplabdát. Csak a játék színvonala fontos a fiúknak, és mi mindenképpen játszani akarunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?