Kizárhatják a magyarokat

Amennyiben egy, az olimpián részt vevő ország három különböző sportágban (nem versenyszámban, hanem sportágban) szereplő öt sportolóját doppingvétségen érik, akkor az adott országot a NOB kizárhatja a játékokról.

Amennyiben egy, az olimpián részt vevő ország három különböző sportágban (nem versenyszámban, hanem sportágban) szereplő öt sportolóját doppingvétségen érik, akkor az adott országot a NOB kizárhatja a játékokról.

Jelen állapotban öt ügy (Fazekas Róbert és Annus Adrián atlétikában, míg Kecskés Zoltán, Gyurkovics Ferenc és Kovács Zoltán súlyemelésben) már összegyűlt, így a magyarok ezért is nagyon bíznak abban, hogy újabb kínos eset nem fordul elő Athénban. Azt hozzá kell tenni: az említett öt sportoló közül egyelőre csak kettőt marasztaltak el pozitív doppingteszt produkálása miatt.

Schmitt Pál, a MOB elnöke: „Nem hinném, hogy utaznak a magyarokra a NOB vagy a WADA vezetői. A mostani olimpián szigorú a doppingellenőrzés, elég, ha a két görög futó esetét említjük, de más sportolókat is ellenőriztek. Az viszont elképzelhető, hogy Annust és Fazekast kiemelt figyelemmel kezelik.”

Annus Adrián a megadott időre nem jelent meg a WADA ellenőrei előtt a bucsu-schachendorfi határállomásnál. Az aranyérmet szerző, de már Magyarországon tartózkodó atlétának tegnap 16 óráig kellett volna jelentkeznie az átkelőhely osztrák oldalán, hogy versenyen kívüli vizsgálatnak vessék alá. Karl-Heinz Demel, az osztrák doppingellenes ügynökség szakembere elmondta, hogy 11-től 16 óráig várt Annusra, majd munkatársaival együtt elhagyta a helyszínt. Az ellenőrök a sportoló szombathelyi lakhelyénél több kísérletet tettek, de mivel többen köréjük gyűltek, veszélyben érezték magukat, és rendőrségi védelemmel elhagyták a környéket. Az illetékesek jelezték, hogy Annusnak még egy haladékot adnak. Pedig korábban péntek délig, majd 16 óráig kellett volna mintát produkálnia, különben a NOB elveszi aranyérmét.

Gécsek Tibor, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, korábbi Európa-bajnok kalapácsvető visszautasítja az elmúlt napok során őt ért vádakat, amelyek azt állítják: ő küldte a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez (IAAF) és a WADA-nak azt a névtelen levelet, amely a szombathelyi dobóatléták állítólagos meg nem engedett teljesítménynövelő módszereiről számolt be az illetékeknek.

Úgy tűnik, hogy a doppingellenőrök a már kirobbant ügyek miatt teljesen rászálltak a magyar sportolókra, tegnapelőtt a nyolcadik helyen végzett Balogh Gábort is kötelezték mintaadásra, pénteken Vajda Attilát vitték el doppingvizsgálatra, úgy hogy még az érdeklődő újságírókkal sem találkozhatott az ún. vegyes zónában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?