Kézi BL: Drámai elődöntő után ismét finálét játszott a Veszprém

Köln.

Köln. A férfikézilabda Bajno-kok Ligája kölni négyes döntő-jében a THW Kiel hosszabbí-tásos, 31:28-as legyőzése után minden veszprémi a csapat tartását emelte ki.

Miután a veszprémi szimpatizánsok a továbbjutott Kielcének szurkoltak az első elődöntőben, a lengyelek ezt viszonozták Nagy Lászlóék Kiel elleni meccsén, és már a melegítés alatt is éltették a magyar bajnokot.

Támadásban gyengén kezdett a magyar bajnok, amely a 4. percben már 3:1-es hátrányban volt. A Kiel jól szervezte meg védelmét, többször tudott sáncolni, labdát lopni, és abból megindulni. Ilija Brozovic kiállítása idején felpörgött a magyar bajnok, s a 10. percben egyenlített (5:5). A kapus Mirko Alilovic is egyre többet találkozott a labdával, így szűk negyedóra elteltével fordított a Veszprém.

A szezon legjobb védekező játékosának választott Schuch Timuzsint, valamint Nagy Lászlót is kiállították, a Kiel pedig fordított. Az előző két kiírás gólkirálya, a veszprémi Momir Ilics viszont magára talált. A 24. percben mégis 11:9-re, a félidőben 15:12-re vezetett a német csapat.

Fel kellett javulnia a Veszprémnek, amely több poszton is cserélt. A 21 százalékkal védő Alilovicot Mikler Roland váltotta, és beállt Iváncsik Gergő is. A védekezés kifogástalanná vált. A 36. percben – éppen Mikler védése után –Iváncsik egyenlített, a Kiel kilenc játékperc elteltével tudott betalálni. Az utolsó negyedóra 19:18-as veszprémi előnyről indult, s továbbra is szoros, már-már durvaságba hajló csata zajlott. A Kiel rendre egyenlített, majd Vujin egyre pontosabban célzott, s vezetésével jött az újabb fordulat. A Kiel két perccel a vége előtt kétgólos előnyre tette szert, de előbb Nagy László szépített, hat másodperccel a vége előtt pedig – mivel a kieliek már csak az időt ölték – Marguc harcolta ki a hosszabbítást (25:25).

A ráadásban Pálmarsson kezdte a gólgyártást, később pedig a padról pihenten beállt Ivan Sliskovic duplájával 3:1-re nyerte az első öt percet a magyar bajnok. Landin ziccert fogott, és ezzel életben tartotta együttesét. Cristian Ugalde indulásai után már 30:26 volt az állás, s innen nem engedte ki a kezéből a sikert a Veszprém, mely végül 31:28-ra győzött.

Xavi Sabaté, a veszpérmiek vezetőedzője kijelentette: sorra csatáznak Európa legkomolyabb klubjai ellen, a részsikerektől mentálisan megerősödtek, és éppen ettől tudnak nyerni éles helyzetekben is. „Hiszünk magunkban, bízunk egymásban. Most mindenki, aki beszállt, hozzá tudott tenni a győzelemhez. Meccsről meccsre haladunk, és igyekszünk jól felkészülni a Kielcéből is” – mondta Sabaté, akinek ez az első BL Final Four-szereplése vezetőedzőként. Iváncsik Gergő hangsúlyozta: akkor is nyugodtak tudtak maradni, amikor az alapjátékidő hajrájában ellépett a Kiel: „Nem voltunk idegesek, játszottunk, amit tudunk, amit szeretünk, és nem éreztem, hogy baj lehet, hogy lemaradunk a döntőről. Magabiztosak vagyunk, és így várjuk a döntőt is.”

Gulyás Péter szerint a csapat arra született, hogy idén Bajnokok Ligáját nyerjen. „Két remek csapat csatájából mi kerültünk ki győztesen, és a nehéz helyzetben sem roppantunk össze. Az utolsó három percben embertelen nagyot játszottunk” – mondta Gulyás.

A 24-szeres magyar bajnok, 25-szörös Magyar Kupa-győztes, kétszeres KEK- és kétszeres SEHA Liga-győztes Veszprém fennállása során harmadszor (2002, 2015, 2016) vívott döntőt a legrangosabb kupában – a találkozó lapzárta után ért véget –, míg a Kielce először jutott el ilyen magasságba. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?