Két percre volt a továbbjutástól a DVSC

<p>Nagyon közel állt a továbbjutáshoz a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján, ám egy 94. percben kapott gól megpecsételte a sorsát. A BL-playoffba a meccset 3:1-re megnyerő BATE Boriszov jutott, a Loki az Európa Liga playoffjában próbálkozhat.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az első meccsen a debreceniek Sidibe 11-esgóljával 1:0-ra nyertek, így előnnyel várhatták a boriszovi visszavágót. Intő jel lehetett azonban számukra, hogy idegenben nemzetközi kupameccsen utoljára 2010 augusztusában, a Liteksz Lovecs elleni EL-playoffban nyertek, azóta nyolc mérkőzést elvesztettek.

Nagy lendülettel kezdett a BATE Boriszov, a Debrecen pedig gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A félidő derekához közeledve Seydi (akire a II. ligás szepsi együttesből is emlékezhetünk) harcosan labdát szerzett, egyedül vezethette a labdát a kapusra, aki kivetődve elgázolta. A megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe értékesítette – 0:1. A hajdúságiak magabiztosan őrizték az eredményt, ám Selim Bouadla második rendkívül buta szabálytalanságára megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját, a Boriszov pedig egyből szépített is – 1:1.

A folytatásban a fehérorosz együttes szinte kapujához szegezte a Debrecent, amely a félpályán is alig lépett át, s a 66. percben Rogyionov révén megszerezte a vezetést a BATE – 2:1. Továbbra is a Boriszov irányította a játékot, de ekkor már harcosabban is védekezett a Debrecen, amely idegenben szerzett góljának köszönhetően még mindig továbbjutásra állt. Az utolsó pillanatig volt esély rá, hogy a magyarok sikeresen kivédekezik a hátralévő időt, azonban a hosszabbításában Nenad Novakovics kapus rosszul jött ki egy beadásra, ezt kihasználva pedig Krivec megszerezte a továbbjutást érő gólt – 3:1.

„Nem tudom kritizálni a játékosaimat, mert többségükben csak dicséretet érdemelnek. Jól kezdtünk, megvolt a remélt gólunk is, miközben az ellenfélnek nem volt helyzete. Egyértelmű, hogy a kiállítás volt a fordulópont, sajnos Selim Bouadla nem gondolkodott annak tudatában, hogy már van egy sárga lapja. Innentől tudtuk, hogy túl hosszú ideig játszunk emberhátrányban, hamar meg is kaptuk az első gólt, aztán pedig védekeztünk, amíg lehetett. A fehéroroszoknak nyilván az is erőt adott, amikor meglátták a hatos számot a hosszabbítást jelző táblán, ettől függetlenül két percre voltunk az álmainktól, és ezt nagyon nehéz megemészteni…” – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője.

Alekszandr Jermakovics, a BATE vezetőedzője így értékelte a meccset: „A debreceniek is tudták, hogy végig támadni fogunk, ezért is kezdtünk végül három belső védővel, amely utólag remek taktikának bizonyult, hiszen így sikerült megfékezni a DVSC kontráit. A tizenegyes sokkolt, ahol én álltam, onnan ugyanis nem tűnt szabálytalanságnak. Nem gondolom, hogy másként alakult volna a meccs, ha nincs a kiállítás, szervezettek voltunk és nagyszerűen játszottunk, megérdemelten jutottunk tovább.”

A debreceni játékosok nem nyilatkoztak a kudarc után, a BATE továbbjutást érő góljának szerzője viszont szívesen állt a sajtó rendelkezésére. „Valószínűleg a szezon legjobb mérkőzését játszottuk, védekezésben és támadásban egyaránt. Mindenki jól futballozott. Hogy mit gondolok a győztes gólomról? Annyira emlékszem, hogy mentem a felívelésre, felugrottam, és a kapuba került a labda. Nem voltak gondolataim, csak érzelmeim, láttam, ahogy a szurkolóink valósággal megőrülnek a lelátón. Az ilyen pillanatokért érdemes futballozni” – vélekedett Szergej Krivec.

A Debrecen ezzel kiesett a BL-ből, de az Európa Liga csoportkörébe még bejuthat, ha sikerrel veszi a playoffot. A hajdúságiak a pénteki sorsoláson kapnak ellenfelet, mivel nem lesznek kiemeltek, akár a Lyonnal, a Tottenhammel vagy a Mönchengladbachhal is összehozhatja őket a sors. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?