Keresik az ideális kezdő tizenegyüket

A Svédországban elért 1:1-es döntetlen, majd San Marino 3:0-s legyőzése hazai pályán ragyogó alapot jelent arra – a riválisok Lettország elleni eredményeit figyelembe véve... –, hogy szurkolók, szakemberek és labdarúgók egyaránt bizakodással várják a szombati, Lengyelország elleni Európa-bajnoki selejtezőt.

A Svédországban elért 1:1-es döntetlen, majd San Marino 3:0-s legyőzése hazai pályán ragyogó alapot jelent arra – a riválisok Lettország elleni eredményeit figyelembe véve... –, hogy szurkolók, szakemberek és labdarúgók egyaránt bizakodással várják a szombati, Lengyelország elleni Európa-bajnoki selejtezőt. Tudva azt, hogy a lengyelek hazai pályán veszítettek a lettek ellen (0:1), arra lehet számítani, hogy Pawel Janas együttese mindent elkövet majd a három pont megszerzéséért, csakhogy a nemzeti tizenegy egyik legrutinosabb tagja, Lipcsei Péter biztos abban: a jelenlegi magyar válogatott idegenben is képes lehet a bravúrra.

Mint tudjuk, minden mérkőzés más, de ettől függetlenül érdekelne a véleménye: miben különbözik majd a chorzówi találkozó a stockholmi kilencven perctől?

Itt is győzelemben gondolkodó hazai csapat vár ránk, de az biztos, hogy a lengyel szurkolók megpróbálnak majd nyomást gyakorolni. Nekünk függetleníteni kell magunkat mindenféle külső körülménytől, és ha ugyanolyan szervezettek leszünk, mint a svédországi Eb-selejtezőn voltunk, akkor nem maradunk pont nélkül. Stockholmban a csapategységünk kifogástalanul működött, biztattuk, kisegítettük egymást, és azt gondolom, a hasonló felfogású játék szombaton is eredményre vezethet.

Annak ellenére, hogy Lengyelország hazai pályán már veszített Lettország ellen, a különböző tippmixirodák egyértelműen a hazaiakat tartják a selejtező esélyesének. Mennyi alapja van az ilyen jellegű fetételezéseknek?

Papíron talán valóban a lengyelek a favoritok, de a közelmúltban a lettek már bebizonyították, ez a válogatott sem legyőzhetetlen. Egyértelműen nyerni szeretnénk, de mostanában mindenki számolgat, és ezt teszem én is. Arra a következtetésre jutottam, ha a svédekkel és lengyelekkel oda-vissza csak döntetlent játszunk, a letteket viszont mindkétszer legyőzzük, akkor ott lehetünk az Európa-bajnokságon.

Korábban ön már pályára lépett a lengyel válogatott ellen, igaz, az öt és fél évvel ezelőtti varsói összecsapás „csak” barátságos volt...

Hogy őszinte legyek, igazából nem maradt meg bennem az a találkozó. Azt persze tudom, hogy akkor még Csank János volt a szövetségi kapitány, mint ahogy arra is emlékszem, hogy egy-nullás vereséget szenvedtünk. A nézők igen jó hangulatot teremtettek, és mivel a hírek szerint ezúttal Chorzówban jóval több szurkoló lesz, mint akkor volt, elképzelem, mi vár ránk.

Mi a jelenlegi lengyel válogatott legnagyobb erőssége, mire kell felkészülni elsősorban?

Megítélésem szerint a hazaiaknak a jelenleginél erősebb csapatuk volt akkor, amikor kijutottak a világbajnokságra. Azóta kapitányt is váltottak, és egyelőre keresik az ideális kezdő tizenegyüket. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a válogatottjuk arra a Wisla Krakówra épül, amelyik gárda igencsak jó eredményeket ért el az UEFA Kupában.

Egy olyan rutinos futballistának, mint ön, mit jelent a szombati Eb-selejtező, amelynek nem kis tétje van?

Magyarországon meglehetősen sok mindent elértem a futballban, hosszú kihagyás után visszaverekedtem magam a válogatottba, ott sikerült bizonyítanom. Azonban a nemzetközi porondon nem sikerült maradandót alkotni a nemzeti tizeneggyel, és most itt az alkalom ezt a hiányosságot pótolni.

Nem tartott attól, hogy a fegyelmi bizottság esetleg eltiltja a debreceni bajnoki mérkőzésen történtek miatt, és akkor nem lehet ott Lengyelországban?

Egy pillanatra sem. Tiszta volt a lelkiismeretem, tudtam, hogy nem szándékosan léptem rá a meccs hevében Dombi Tiborra. Nem lehet véletlen, hogy az esetet követ#en még sárga lapot sem kaptam és az ellen#ri jelentésben sem marasztaltak el. Készakarva még soha senkinek nem okoztam sérülést...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?