Kenő volt a nyerőember

Limasszol. Az örmények elleni 2:0-ás győzelem után Lettországot is megverte a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi előkészületi tornán. A 2:1-es győzelem bravúrszámba megy, hiszen az Eb-résztvevő ellenféllel szemben az utolsó percekben fordítottak a tíz emberrel játszó magyarok.

Kenesei a 10. percben tizenegyesből csak a kapufát találta el, a hajrában viszont győztes gólt lőttnb1.hu-felvételLimasszol. Az örmények elleni 2:0-ás győzelem után Lettországot is megverte a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi előkészületi tornán. A 2:1-es győzelem bravúrszámba megy, hiszen az Eb-résztvevő ellenféllel szemben az utolsó percekben fordítottak a tíz emberrel játszó magyarok.

Az első játékrész végén majdnem egymásnak ugrott a két kispad. A lettek szövetségi kapitánya nem tudta, hogy Bodnár László tud oroszul, és amikor a magyar védő elszaladt a kispad előtt, „beszólt” neki. „Boci” persze nem hagyta magát, és visszaszólt a lett kapitánynak, amit Starkovs rossz néven vett, és tovább folytatta a perlekedést. Ezt aztán megelégelte Lothar Matthäus is, kis híján átrohant a lett padhoz (ebben a csak a 4. játékvezető akadályozta meg), szóban mindenesetre rendre utasította a magáról megfeledkező kollégáját. – Kikérem magamnak, hogy az én játékosaimat piszkálja, önnek is van 11 játékosa a pályán, foglalkozzon azokkal – mondta mérgesen a kapitány, majd hozzátette: – Különben is, az ön játékosa szabálytalankodott előbb. Egyszerre lett a mérkőzés negatív és pozitív főhőse Kenesei Krisztián a Beijing Peking csatára. Kenő a találkozó elején kihagyott egy büntetőt, a mérkőzés vége felé aztán belőtte csapatunk győztes gólját. – Soha jobbkor gólt – mondta Kenesei –, ha esetleg 1:0-ra elveszítettük volna a mérkőzést, akkor a szurkolók biztosan az én nyakamba varrták volna a vereséget. Nem is emlékszem rá, hogy mikor hibáztam utoljára büntetőt. A lényeg az, hogy végül „behúztuk” a meccset, és ezzel a döntőbe jutást. Végre ismét elhihetjük, hogy jön a szerencse is, csak néha tenni kell érte egyet s mást.

„Végig jobban és ötletesebben játszottunk a letteknél, de természetesen némi szerencse is kellett a győzelmünkhöz. ĺgy sikerült emberhátrányban is fordítanunk. Remélem, hogy minden magyar, aki látta a mérkőzést, büszke a válogatottra, ugyanis én németként büszke vagyok a csapatomra” – nyilatkozta a Matthäus.

A magyar válogatott ma 14 órakor Románia ellen lép pályára a limasszoli döntőben. A 3. helyért Lettország Fehéroroszországgal találkozik. (nb1.hu, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?