Kele Géza két maraton között – futballedzői UEFA C-licenccel

Százötvenedik maratoni futásához közeledik Kele Géza.Dunamocsi futónagykövetünk hétről hétre a versenyek világában él. Nemcsak nézelődik, hanem jókat is fut közben.

Százötvenedik maratoni futásához közeledik Kele Géza.

Dunamocsi futónagykövetünk hétről hétre a versenyek világában él. Nemcsak nézelődik, hanem jókat is fut közben. Legutóbb még nagyobb lökést kapott, mikor a borászoknál azt hallotta, hogy a bor kóstolgatása és a futás is szabadságot ad az embernek.

„Nincs hétvége futás nélkül” – mondja ki a kulcsmondatot, és felsorolja, hol merre tette próbára edzettségét, állóképességét. – Legutóbb a Nemzeti Bor Maratonon futottam. Annak is az utolsó, 21 km-es szakaszán, Szegedtől Mórahalomig. Megtiszteltetés volt ez számomra, mert a bornagykövetek előtt szaladhattam el, a maratonon részt vevő kevés külföldi egyikeként.”

Kele Géza azonban a teljes távú maratonokra vadászik. Prágában élete 146. (ideje: 3:58 óra), Keszthelyen 147. versenyét (3:56) futotta a 42 195 méteres távon. „A cseh fővárosban millió hídon át macskaköves útvonalon haladtunk. Keszthely már élvezhetőbb volt, nagyon jó időt fogtunk ki. A hétvégén pedig Luxembourgban lesz a 148. maratonim. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka tesszük meg a távot” – avatott be időszerű versenynaptárába.

Kevésbé ismert, hogy Kele Géza a futballedzői pályán is araszolgat felfelé. Legutóbb már az UEFA C-linencet is megszerezte. „Tizenöt éve tagja vagyok a komáromi területi szövetség végrehajtó bizottságának. Mindig is volt edzői képesítésem, de nem akartam edző lenni. Lehet, hogy majd egyszer mégis kispadra ülök – árulja el a focivilágban betöltött szerepéről. – Korábban harminc évig futballoztam, nemrégen még Perbetén játszottam V. ligát. Gyerekeket már edzettem falunkban, ezekből a srácokból még ma is fociznak nálunk. Sokszor bosszant, amit a pályán látok, nem tetszik számos megnyilvánulás. Ha egyszer úgy döntök, hogy edző leszek, akkor a siker fog vezérelni. Egyelőre csak megtettem egy további lépést az edzőképzésben, hogy növeljem korábbi képesítésemet.”

Nagyon valószínű, hogy hamarabb lesz százötven maratonija, mint futballcsapata.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?