Játszott a DAC, s tett egy lépést a döntő felé

<p>Dunaszerdahely. Štepanovský góljával a DAC 1:0-ra nyert a Senica ellen a labdarúgó Slovnaft Cup (Szlovák Kupa) elődöntőjének első mérkőzésén, így minimális előnnyel várhatja az április 21-i visszavágót.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Remekül játszott az első félidőben a DAC, a meccs napján belázasodott gólgyárosukat, Kalabiškát nélkülöző és bátortalanul futballozó vendégek ellen. A 2. percben Sarr centikkel lőtt mellé, röviddel később Brašeň kiugratta Szarkát, aki 16 méterről nemcsak a kapust, hanem a kaput is átemelte. A drukkerek meg is jegyezték: „A nagyszombatiak ellen egész meccsen nem volt ennyi helyzetünk.”

A 13. percben jött a gól: Sarr mesteri kiugratása után Štepanovský egyedül tört kapura, elhúzta Šulla mellett a labdát, és éles szögből a hálóba gurított – 1:0. „Kicsit hosszan szöktettem magam, de szerencsére így is sikerült a kapuba találnom – mondta lapunknak Peter Štepanovský, aki arról híres, hogy rendre gólt lő volt csapatainak (Slovan, Senica, Trnava). – Még jó, hogy három együttesben szerepeltem, de azért már ideje lenne betalálnom olyan gárdák ellen is, ahol még nem játszottam.”

A gól után továbbra is támadott a DAC, Szarka elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. Az első fél óra végén Szabó Ottó beadását Štepanovský közelről mellé fejelte, majd Sarrt vágták fel a tizenhatoson belül, ám Vlk bíró sípja néma maradt. Nem sokkal később Brašeň hatméteres lövését bravúrral védte Šulla. „Játszik a DAC!” – zengett a lelátóról.

A senicaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyek nem okoztak gondot Polačeknek.

A szünet után is fölényben játszott a dunaszerdahelyi csapat, de már olyan nagy helyzeteket nem tudott kidolgozni. Az egyetlen komolyabb lehetősége Sarrnak volt, centikkel fejelt mellé Horváth Béla szöglete után. „Még, még, még, ennyi nem elég!” – szólalt meg a lelkes DAC-tábor, de a játékosok nem tudták teljesíteni a drukkerek óhaját. A vendégek csak a hajrában veszélyeztettek, az üresen hagyott Majtán közelről fölé fejelt.

A hármas sípszót követően a szurkolók „Szép volt, fiúk” skandálással köszönték meg kedvenceik legjobb tavaszi produkcióját. A DAC főleg az első félidőben játszott jól, és nagyobb arányban is nyerhetett volna.

A fáradhatatlan Štepanovský bizonyult a mezőny legjobbjának, de Sarr és Horváth Béla is jó teljesítményt nyújtott. A DAC védelmét nem tették különösebben próbára az erdőhátiak.

„Kár, hogy nem lőttünk több gólt. Az viszont pozitív dolog, hogy végre voltak helyzeteink, mert a korábbi meccseken nagyon kevés lehetőséget dolgoztunk ki. Rázós visszavágó vár ránk, ám ott akarunk lenni a poprádi fináléban. Remélem, Senicán is betalálok, és kiharcoljuk a továbbjutást” – szögezte le a 27 éves Štepanovský, aki az őszi bajnokin is gólt lőtt az erdőhátiaknak.

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel. A szünetig sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos csak egyet sikerült kihasználnunk. Most vagyunk a párharc félidejében, idegenben egy nehéz összecsapás vár ránk” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője, aki a találkozó során a szokásosnál idegesebbnek tűnt.

Senicai kollégája, Jozef Kostelník is elégedetten nyilatkozott: „Színvonalas kupamérkőzést láttunk, a lelátókon is remek hangulat uralkodott. Számunkra kedvező eredmény született, mivel csak a mérkőzés napján derült ki, hogy nem számíthatunk Kalabiškára és Čermákra, ráadásul egy nappal kevesebb időnk volt a regenerálódásra, mint a vendéglátóknak. Odahaza ki akarjuk vívni a döntőbe jutást.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?