Húszezer az Eb-aranyért

Az 1976-os belgrádi Eb-n Csehszlovákia aranyérmet szerzett. A tardoskeddi származású Móder József a győztes válogatott egyik kulcsemberének számított.
Miként gondol vissza a sikeres Eb-re?
Rendkívül kellemes emlékeim vannak.

Az 1976-os belgrádi Eb-n Csehszlovákia aranyérmet szerzett. A tardoskeddi származású Móder József a győztes válogatott egyik kulcsemberének számított.

Miként gondol vissza a sikeres Eb-re?

Rendkívül kellemes emlékeim vannak. A Václav Ježek, Jozef Vengloš duó remek együttest kovácsolt össze, két évig tartott veretlenségi sorozatunk. Jugoszláviában legyőztük az esélyesebb hollandokat és a döntőben 11-esekkel a világbajnok németeket is.

Mekkora jutalmat kaptak az aranyéremért? Annak idején magas prémiumról és személygépkocsiról szólt a fáma. Mi igaz ebből?

Szinte semmi. Az Eb megnyeréséért 20 000 koronát kaptunk, ehhez jött még a hollandok és németek legyőzéséért járó 4-4 ezer koronás prémium. Ma egy sima bajnoki győzelemért többet kapnak a játékosok.

Miután szögre akasztotta a futballcsukát edző lett. Mit csinál jelenleg?

Kassán, előbb a Lokomotívánál, majd a 1. FC-nél tevékenykedtem, ezután Kuvaitban dolgoztam. Egy éve tértem haza, azóta nem kaptam komoly ajánlatot. Úgy tűnik, a mai szlovák futballnak nincs szüksége szakemberekre... Érdekesség, hogy egykori védenceim közül többen – például Semeník – el sem akarták hinni, hogy Európa-bajnok vagyok.

Kit tart a kontinensviadal esélyesének?

Elsősorban a címvédő franciákat és a házigazda portugálokat favorizálom. A hollandok is jelentős játékerőt képviselnek, viszont a csehek már leszálló ágban vannak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?