Horvát pofon az olaszoknak

Tegu/Ibaraki/Szogvipo. A szombati játéknap szenzációja volt, hogy a horvátok legyőzték az olaszokat, méghozzá úgy, hogy a 73. percig vesztésre álltak, később három percen belül két gólt lőttek. A brazilok tréningiramban nyertek a kínaiak ellen, s a negyeddöntőbe jutottak. Ahogy az várható volt, kiestek a szlovénok, 1:0-ás vereséget szenvedtek a dél-afrikaiaktól.

B-CSOPORT

DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG– SZLOVÉNIA 1:0 (1:0). Góllövő: Nomvethe (4.). Játékvezető: Sanchez (argentin); 47 000 néző. Sárga lap: Radebe, Mokoena, ill. Vugdalic, Milinovic, A. Ceh, Pavlin. DÉL–AFRIKA: Arendese–Nzama, Radebe, A. Mokoena, Carnell–Zuma, Fortune (85. Pule), T. Mokoena, Sibaya–Nomvethe (71. Buckley), Mc-Carthy (80. Koumantarakisz). SZLOVÉNIA: Simeunovic–Milinovic, Vugdalic, Knavs (60. Bujalic)–Novak, A. Ceh, Pavlin, Karic–Acimovic (60. M. Ceh)–Cimirotic (41. Osterc), Rudonja. A dél-afrikaiak gyorsan megszerzett vezetés után fölényben játszottak és főleg a második félidőben többször növelhették volna előnyüket. Szlovénia kevés helyzetet dolgozott ki, így hiába irányította a játékot a mérkőzés egyes szakaszaiban, nem tudott egyenlíteni, második meccsén is kikapott, s utazhat haza.

Eddig: Paraguay–Dél-Afrika 2:2, Spanyolország–Szlovénia 3:1, Spanyolország–Paraguay 3:1.

A csoport állása:

1. Spanyolország 2 2 0 0 6:2 6

2. Dél-Afrika 2 1 1 0 3:2 4

3. Paraguay 2 0 1 1 3:5 1

4. Szlovénia 2 0 0 2 1:4 0

Legközelebb, szerdán: Dél-Afrikai Köztársaság–Spanyolország, Szlovénia–Paraguay.

Ronaldo Kínának is berámolt egyetReuters-felvétel C-CSOPORT

BRAZĺLIA–KĺNA 4:0 (3:0). Góllövők: Roberto Carlos (15.), Rivaldo (32.), Ronaldinho (45. – 11-esből), Ronaldo (55.). Játékvezető: Frisk (svéd), 37 000 NÉZŐ: Sárga lap: Ronaldinho, Rowue Junior. BRAZĺLIA: Marcos–Lucio, Anderson Polga, Roque Junior–Cafu, Gilberto Silva, Roberto Carlos, Juninho (70. Ricardinho), Rivaldo–Ronaldo (72. Edilson), Ronaldinho (46. Denilson). KĺNA: Csiang-Csin–Du Vej, Li Vej-feng, Vu Vseng-jing, Hszü Jün-ling–Li Hsziao-peng, Csi Hung (67. Szao Csia-ji), Lie Tie, Ma Ming-jü (62. Jang Pu)–Hao Haj-tung (74. Csü Po), Csao Csün-csö. Nagy kedvvel kezdtek a kínaiak, az első percekben gyakran kerültek a brazil tizenhatos közelébe. Később a brazilok esélyeshez méltóan átvették a játék irányítását és bő fél óra elteltével biztosan vezettek a kapujához visszahúzódó ellenfelük ellen. Roberto Carlos bombaerős szabadrúgásból lőtte az első gólt, ez volt az offenzív hátvéd első gólja öt esztendő után a válogatottban. Rivaldo egy pontos beadás után talált a hálóba, Ronaldinho pedig tizenegyesből, Ronaldo lerántásáért ítélt a bíró büntetőt. A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, egy lendületes akció végén Ronaldo is eredményes volt. Az ázsiaiak erejéből csak egy kapufára futotta a mindvégig egyoldalú találkozón.

G-CSOPORT

HORVÁTORSZÁG–OLASZORSZÁG 2:1 (0:0). Góllövők: Olic (73.), Rapaic (76.), ill. Vieri (55.). Játékvezető: Poll (angol); 32 000 néző. Sárga lap: R. Kovac, Vieri. HORVÁTORSZÁG: Letikosa–Simic, R. Kovac, Simunic, Jarni–Tomas, Soldo (62. Vranjes), N. Kovac, Vugrinec (57. Olic)–Rapaic (79. Simic), Boksic. OLASZORSZÁG: Buffon–Panucci, Cannavaro, Nesta (24. Materazzi), Maldini–Zambrotta, Zanetti, Tommasi, Doni (79. Inzaghi)–Totti, Vieri. Az első félidőben taktikai csata zajlott a pályán, kevés volt az igazi futball. A csapatok csak helyenként játszottak nevükhöz méltóan, elsősorban az olaszok nem találták a meccs ritmusát. Nem csoda, hogy szünetig nem esett gól. Az 50. percben Vieri előrevetődve a hálóba fejelt, de a játékvezető les címén (tévesen) érvénytelenítette a gólt. Öt perc múlva azonban Vieri hét méterről a kapu bal oldalába fejelt. Utána a taljánok visszaálltak, s ez megbosszulta magát a horvátok – ha némi szerencsével is – két gólt lőttek, s végig megőrizték egygólos előnyüket. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Poll játékvezető Vieri érvénytelenített gólja után Inzaghiét sem ismerte el. Az olaszok balszerencséjét tetőzte, hogy Totti szabadrúgását a kapufa állította meg.

A MAI MŰSOR

8.30: Koreai Köztársaság–Egyesült Államok (D-csoport, 2. forduló. Játékvezető: Meier, svájci).

11.00: Tunézia–Belgium (H-csoport, 2. forduló. Játékvezető: Shield, ausztrál).

13.30: Portugália–Lengyelország (D-csoport, 2. forduló. Játékvezető: Dallas, skót).

Mindhárom mérkőzést élőben közvetíti az m1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?