Higgadtan többre mentek volna

Garamkálna |

<p>A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati garamkálnai összecsapásán a Lévai járás két együttese mérte csatázott a pontokért. Az már a bemelegítésnél kiderült, hogy a vendéglátók ezúttal foghíjas összeállításban, több meghatározó játékosuk nélkül kénytelenek csatasorba állni.</p>

Ráadásul Ráczot is cserélni kellett a párharc hajrájában. A hazaiak védője munkahelyi feladatai miatt volt kénytelen még a befejezés előtt távozni.

Lazán kezdtek a hazaiak. Még annak ellenére is, hogy szerették volna kiengesztelni szurkolóikat a múlt heti kisiklásért. Az első helyzet Erik Palic előtt adódott, tizenhét méterről leadott lövését azonban Koseček, a csekeiek hálóőre ujjheggyel az alapvonalon túlra tolta. Tíz perccel később Taňaši kísérlete Guťan ölében landolt. Az ellentámadás során Koseček elemi hibát vétett: kiejtette kezéből a már birtokában lévő játékszert, szerencséjére Mihalékék elügyetlenkedték a góllal kecsegtető lehetőséget. A 27. percben Thály remek ütemben indította Palicot, aki egyet igazított a labdán, majd a jobb felső sarokba célzott. Öt perc elteltével szögletrúgást jutottak a vendégek. Guťan rossz ütemben mozdult ki kapujából, az elmélázó hazai védők egyike, Valo fejjel öngólt vétett. Érdekesnek találtuk, hogy az első két gólt azok a futballisták szerezték, akik tavasszal még a csekeiek mezét viselték… Nem sokkal később újabb szarvashibát vétett a lévaiaktól kikölcsönzött Koseček. A kapus rosszul időzített kifutását Mihálik góllal büntette. „A tinédzser korú, még tapasztalatlan Koseček teljesítményén meglátszik, hogy külföldi tartózkodása miatt két hónapig nem edzett“- értékelte a csekeieknél vendégjátékosként közreműködő portás produkcióját a lévaiak trénere Belansky Attila, aki az előző idényben még a garamkálnaiakat irányította. Az első játékrész hajrájában Csontos lövése célt tévesztett, majd Valo löketét tenyerelte szögletre az addig sokat bizonytalankodó vendégkapus. A félidei pihenő után nem alakult ki folyamatos játék. Főleg az első húsz gyakran tarkították szabálytalanságok utáni ápolások a játékot. A 64. percben aztán Palic megelégelte az üresjáratot, sistergő szabadrúgását azonban Koseček kiütötte, Vančo ismételt, de a tömörülő védelemben az ő próbálkozása is elakadt. A túloldalon szögletrúgást végeztek el a vendégek. Mudroň mesterien beívelt labdájára Varga ugrott a legmagasabbra és fejjel beállította a végeredményt. A hoszszabbításban Csontos a három pontot érő találatot is kicsikarhatta volna, ám fejesét az addig sokat szapult éles Koseček nagy bravúrral védte. Igazságosnak mondható pontosztozkodással fejeződött be a derbi, bár némi szerencsével, a helyzetek higgadtabb kihasználásával mindkét csapat kiharcolhatta volna a győzelmet.

KALNÁ NAD HRONOM-ČAKA 2:2 (2:1), g.: Palic (27.), Mihálik (38.), ill. Valo (32. - öngól), Varga (67.). Sárga lap: Bielik, Varga. Játékvezető:Sliepka,500néző.
KALNÁ N/HR.: Guťan-Hrnčiar, Valo, Hajtó (74. Koška), Rácz (65. Sakoš), Vančo, Thály, Csontos, Pleva, Palic, Mihálik. ČAKA: KosečekIvančo, Bielik (77. Krnčan), Mudroň,Dobrota(61. Benko),Varga, Tóth, Majling (81. Rosinský), Taňaši,TóthP.,Tušan.
(áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?