Hetedik lett a DAC

A DAC 3:0-s rózsahegyi vereséggel zárta a labdarúgó Fortuna Liga 2015/16-os idényét, és lecsúszott a hetedik helyre.Rendkívül tartalékosan léptek pályára a dunaszerdahelyiek, heten sérülés, ketten eltiltás miatt hiányoztak Tomislav Maric edző búcsúmeccsén.Vojtech Milošovič kapus és Szépe János szemé

A DAC 3:0-s rózsahegyi vereséggel zárta a labdarúgó Fortuna Liga 2015/16-os idényét, és lecsúszott a hetedik helyre.

Rendkívül tartalékosan léptek pályára a dunaszerdahelyiek, heten sérülés, ketten eltiltás miatt hiányoztak Tomislav Maric edző búcsúmeccsén.

Vojtech Milošovič kapus és Szépe János személyében két újonc is szóhoz jutott a vendégek kezdőcsapatában. A hazaiak kezdtek jobban, a gyors Lačný okozott gondot a védőknek, majd Nagy lövését hárította Milošovič. A túloldalon Polievka próbálkozását védte Hajdúch. A 28. percben Szépe szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül Jakubkót, a megítélt büntetőt Ďubek biztosan értékesítette – 1:0. Nem sokkal később Ján Maslo nagy helyzetben fölé fejelt, ezután Lačný puskázott el egy ziccert. A félidő végén Gál-Andrezly beadását Michalík blokkolta, Prešinský játékvezető kezezést látott, és büntetőt ítélt. Lačný nem habozott, s belőtte a tizenegyest – 2:0.

Fordulást követően is a rózsahegyiek voltak aktívabbak, ám egygyors DAC-kontra végén Polievka közeli lövését a felső léc hárította. Majd a csereként beállt Mészáros került helyzetbe, ám Hajdúch kapus résen volt. A szépítés helyett újabb hazai gól született: Jakubko fejelt Zošák elé, aki a hálóba gurított – 3:0. Röviddel a lefújás előtt Kwin szépíthetett volna, lövése már túljutott a kapuson, de az egyik védő menteni tudott.

A DAC honlapja szerint 35 drukker kísérte el a csapatot Rózsahegyre, ahol bajnokin még sosem nyert a csallóközi együttes, 4 döntetlen és 10 vereség a mérlege, a gólarány: 6:22.

„Nem fogom különösképpen analizálni a meccset, örülünk, hogy vége a szezonnak. Legnagyobb problémánk az volt, hogy idegenben sok pontot vesztettünk. Vereségünk ellenére meg kell dicsérnem a játékosaimat, de sajnos a fiatalokból hiányzott egy kis higgadtság – jelentette ki Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője, aki zsinórban négy vereséggel (Ružomberok 0:3, Skalica 1:2, Myjava 0:3, Zl. Moravce 0:1) búcsúzott a sárga-kékektől. – Megköszönném a szakmai stáb tagjainak az egész éves munkát, a klubnak minden jót kívánok a továbbiakban. Remélem, a következő szezonban teljesülnek az Európáról szőtt álmaik.”

Maric két segítője, Karol Praženica és a horvát Dean Racunica is távozott a DAC-tól.

Szombattól szabadságolnak a játékosok, a nyári felkészülés június 13-án kezdődik. A 2016/2017-es szezon július közepén rajtol. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?